FEIL: Det er feil i Internet Explorer 7 og du må passe på. Foto: Skjermbilde

Hackere utnytter alvorlig Internet Explorer-feil

(VG Nett) Det er funnet en alvorlig feil i Internet Explorer. Er du litt forsiktig på nett, kan den unngås til en oppdatering er ferdig.

  • Pål Unanue-Zahl

Artikkelen er over ti år gammel

Feilen rammer den svært gamle nettleseren Internet Explorer 6 og den noe nyere Internet Explorer 7. Dette er andre gang i løpet av en og en halv måned at hackere utnytter feil i nettleserne.

Les også:Derfor kan hackerne herje

Feilen ble utnyttet før Microsoft rakk å finne den, og har derfor ikke noen måte å fikses på foreløpig. Microsoft jobber med en oppdatering av nettleserne sine, men det er ennå en stund unna.

Feilen utnyttes av datakriminelle som ønsker å installere sine programmer på ofrenes datamaskiner. Det gjør de for å kunne bruke maskinen til dataangrep, hente ut offerets personopplysninger og for å utvide det ondsinnede nettverkets kapasitet.

Tar over

Den vanligste måten for å ta over datamaskiner forutsetter at offeret blir lurt til å installere ondsinnet programvare. Med sikkerhetshullet blir terskelen for å komme seg inn på offerets maskin betraktelig lavere.

Leserne diskuterer:Etter at jeg fikk en IE 8 oppdatering,har Windows blitt helt idiot

Alt som skal til er å besøke et nettsted som angriperne har spesiallaget for å utnytte feilen. Når nettstedet besøkes med Internet Explorer 6 eller 7, angripes svakhetene i programsystemet DirectX.

Brukerne lokkes til nettstedet ved hjelp av e-poster eller linker fra andre nettsteder. Det hender også at datakriminelle hacker nettsteder og setter inn koden som gjør det mulig å angripe feilen i Internet Explorer 6 og 7 uten at eieren av nettstedet selv merker det.

Se også:Slik slår du på automatisk oppdatering i Windows XP

En feilretting er på vei fra Microsoft, men sendes ikke ut i en hasteoppdatering. Ifølge nettstedet Computerworld er 14. juli en aktuell dato for oppdateringen av systemene bak nettleseren.
De som bruker Internet Explorer på Windows-PCer bør sette på den automatiske oppdateringen for å raskest mulig laste ned den.

Mer om

  1. Data
  2. Datakriminalitet
  3. IT-sikkerhet

Flere artikler

  1. Alvorlig sikkerhetsfeil funnet i Internet Explorer og Firefox

  2. - Internet Explorer-feil kan ta av

  3. Kjempeoppdatering for Windows på vei

  4. Fant sikkerhetshull i Internet Explorer

  5. Alvorlig feil plager eldre Windows

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder