Nokia 6600i er en snasen liten mobil, men den når ikke helt opp til forgjengeren. (Foto: Silje Gomnæs, Amobil.no)

Test av Nokia 6600i Slide

Forgjengeren hadde en design som du ellers bare fant i langt dyrere mobiltelefoner. Men oppfølgeren har ikke helt den samme sjarmen.

Silje Gomnæs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Da vi testet skyvetelefonen 6600 Slide for rundt et år siden, mente vi at telefonen hadde imponerende byggekvalitet og design for pengene. Nå har vi testet oppfølgeren 6600i Slide.

I praksis er den nye telefonen en oppdatert versjon av den gamle. Designet minner på mange måter om forgjengeren, med deksler av metall og det samme tasteoppsettet.

Vekten og målene er også de samme som hos forgjengeren, og 6600i Slide er særdeles velformet og nett.

Dessverre har den nye telefonen en stygg "ripe i lakken". Det er nemlig slark mellom de to delene. Slarkelyden kan du faktisk høre hver gang telefonen er åpen og du bruker menytastene.

Ellers virker 6600i Slide som en solid telefon. Både meny- og talltastene er gode å trykke på. Kameraet, som sitter på baksiden, er imidlertid litt ubeskyttet for riper.

God skjerm, fine menyer

Skjermen er lyssterk og fin, og menyene er enkle og lette å forstå. Denne telefonen kan både nybegynnere og mer erfarne mobilbrukere få glede av.

Selv om den ikke er spesielt rettet mot noen spesiell brukergruppe, fungerer 6600i Slide også greit som underholdningsmobil. Den har musikkspiller, radio og sju forhåndsinstallerte spill. Lydutgang for vanlig hodesett finner du imidlertid ikke, og heller ingen kameraknapp.

En kameraknapp er vanligvis å foretrekke fordi den har to nivåer; et halvt nivå inn fokuserer og låser fokuset, mens man for å ta bilder fører tasten videre ned, akkurat som på digitalkameraer. I mobiler som mangler egen kameratast, må man bruke bekreftelsestasten eller andre taster for å ta bilde.

Apropos kamera, så tar ikke 6600i Slide så veldig gode bilder. De blir uklare under de aller fleste lysforhold, og i tillegg kornete i mørket. Telefonen har riktignok blits, men optikken er rett og slett for dårlig til å gi deg gode bilder.

Ellers har 6600i Slide både det ene og det andre å by på. Vi nevner for eksempel e-post, super-3G, høy talekvalitet og et minnekort på 1 GB med i pakken.

...men

6600i Slide er ingen avansert mobiltelefon. Den er hovedsakelig en telefon for deg som vil ha minimalisme, stil og eleganse, uten at det koster skjorta. Men når de to delene slarker såpass mye, forsvinner en god del av både stilen og elegansen etter vår mening. Dermed greier vi ikke helt å sprette champagnekorken.

Alternativene

Er du glad i Nokias Series 40-menyer, men vil ha en telefon med bedre byggekvalitet, kan du se nærmere på 6700 Classic, som også har deksler av metall.

Sony Ericsson har også et godt alternativ til 6600i Slide, og det er T715. Her får du det samme designet, enkle og gode menyer, og mange av de samme funksjonene som hos 6600i Slide.

Les hele testen av 6600i Slide hos Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder