bilde

iPod Nano - bedre enn noensinne

Konkurrentene er muligens i ferd med å ta igjen iPod på lydkvalitet og pris, men andre generasjon Nano øker forspranget.

Lasse Svendsen (Lyd & Bilde)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Lyd & Bilde - Nordens største på tester av hjemmeelektronikkApple (Norge)


Det er et år siden introduksjonen av iPod Nano. Siden den gang har den bittelille minnebaserte MP3-spilleren fått nye rivaler hver måned.

Likevel har Apple trosset utfordringen fra konkurrentene og beholdt det grunnleggende designet og størrelsen, men oppgradert alt som betyr noe for brukerne.

Gledelig nok har prisene falt. En 4 GB Nano kostet opprinnelig 2190 kroner, i dag koster den nye Nano med samme kapasitet 1690 kroner.
Den finnes i sølv, rødrosa, lyseblått og neongrønt. Eller sort aluminium dersom man velger 8 GB-utgaven til 2090 kroner, med plass til 2000 låter. Det finnes også en 2 GB-utgave til 1290 kroner. Men bare i sølv.


Aluminium
Den nye Nano i solid aluminium har samme størrelse som forrige generasjon hvit eller sort Nano i polykarbonat, men alt er helt nytt fra grunnen av. Både innvendig og utvendig.
Designet er hentet fra iPod Mini, med en aluminiumshylse som dekker front og bakside, i eloksert farge, som holder enten en 2, 4 eller 8 GB minnebrikke innvendig.
Skjermen har samme størrelse, men mye kraftigere lysstyrke og et større batteri sørger for opp til 24 timers spilletid.

Nye ørepropper
Brukevennligheten er heldigvis ikke forandret. Menysystemet er det samme enkle og oversiktelige.
Skrollehjulet er fremdeles berøringsfølsomt og integrasjonen med iTunes på Mac og PC er fremdeles like sømløs.
De karakteristiske hvite øreproppene er nye. Litt krympet og med gummiring rundt kanten, noe som skal gjøre dem mer komfortable å ha på.

Bedre lyd?
Nye Nano støtter filformatene MP3, MP3 VBR, WAV og AAC opp til 320 kbps datastrøm, og AIFF ukomprimert og Apple Lossless. Lydprosessoren fra Wolfson som satt i forrige generasjon Nano er byttet og med en Apple-merket krets, og siden alt annet av innvendig teknikk også er byttet ut, kan man ledes til å tro at andregenerasjon Nano vil låte annerledes enn første.


Best på brukervennlighet
24 timers batteritid


Ingen video
Liten skjerm

Les hele testen i Lyd&Bilde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder