VENNE-TJENESTE: Med Telenor Fri Kontakt kan du ringe andre Telenor-kunder uten å betale minuttpris. Tjenesten gjelder ikke Djuice-kunder. Foto: skjermbilde

Ny venne-tjeneste fra Telenor

(VG Nett) Fra 1. juli kan Telenorabonnenter bestille en tilleggstjeneste som lar deg ringe «gratis» til andre Telenorabonnenter.

Jørgen Lyngvær
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Telenor lanserer den 1. juli en ny tjeneste som skal hete Fri Kontakt. Denne lar deg ringe Telenor mobil-abonnenter, bortsett fra Djuice-kunder, uten å betale minuttpris. Man betaler likevel oppstartsavgift på 69 øre per samtale, så det er ikke billig å ta altfor mange korte samtaler. Tjenesten koster 49 kroner i måneden.

Les test av hvilket «venne-abonnement» som er billigst her.

Telenor har allerede et venneabonnement, Fri Venner, der man ringer uten minuttpris mellom Telenor-kunder. Fri Kontakt skal inkludere alle Telenor mobil-kunder og gjelder uavhengig av om den man ringer har privat- eller bedriftsabonnement eller kontaktkort, men tjenesten gjelder ikke Djuice-kunder.
Fri Venner har en høy oppstartspris på 89 øre. Fri Kontakt får en oppstartspris på 69 øre.

Les også:Telenor villeder kundene...igjen.

Fri Venner er et eget abonnement, mens Fri Kontakt er en tilleggstjeneste som man kan bestille på toppen av et eksisterende abonnement. Det betyr i så fall at man betaler månedsavgift for abonnementet (dersom man har abonnement) pluss månedsavgiften på 49 kroner for Fri Kontakt.

Det er foreløpig ikke bestemt om Fri Venner skal eksistere side om side med Fri Kontakt.

- Det er litt tidlig å si hva som skjer med Fri Venner, vi har ikke bestemt om dette abonnementeet skal opphøre eller videreføres, sier informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum.

Les også:Ikke kjøp 1-kroners mobil.

Fri Kontakt blir trolig en tjeneste som kan være billig i bruk dersom man ringer få samtaler, men av lang varighet. Ringer man mange korte samtaler er det trolig billigere å satse på et fastpris abonnement.

Les også:Ubegrenset ringetid med nytt abonnement.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder