Touch Cruise har en god design. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Test: HTC Touch Cruise: Nå har Touch blitt enda bedre!

Årets nye Touch-mobil har fått GPS og super-3G.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 12 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiMobiltelefon - tester

Touch Cruise er den mest avanserte modellen i Touch-serien til nå. Den kan gjøre det aller meste du som proffbruker kan kreve.

Se flere bilder av Touch Cruise

Telefonen har ingen taster. I stedet styrer du alt via den trykkfølsomme skjermen. HTC har tilpasset telefonens menyer slik at du som regel kan bruke tomlene til å styre.

Telefonens operativsystem er Windows Mobile, men HTC har lagt sitt egne grensesnitt Touch Flo på toppen. Det kan ta litt tid å lære seg hvordan dette fungerer, men når det først sitter i fingrene er det svært brukervennlig.

Se video av menyene

Gode menyer

Touch Cruise er både enkel og morsom å bruke med det nye grensesnittet, og du trenger stort sett ikke pekepennen til de grunnleggende funksjonene i telefonen. At telefonen både ser pen ut og føles eksklusiv, skader heller ikke.

Skjermen er stor og oversiktlig, noe som gjør det enkelt å surfe på internett. Innebygget finner du nettleseren Opera for Windows Mobile, noe som gjør surfingen oversiktlig og smertefri. Den gjengir vanlige nettsider uten problemer, og er stappet med funksjoner.

Menyene i Touch består av store ikoner som du kan trykke på med tommelen. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Telefonen skal alltid klare å koble seg til internett i høyeste hastighet. Den støtter både EDGE, 3G og Super-3G. Er du ved det trådløse nettverket ditt hjemme eller på jobben, kan du koble deg til med WI-Fi. Dermed får du den høyeste hastigheten som er tilgjengelig uansett hvor du befinner deg.

God e-postleser

Telefonen har en fullblods e-postleser som bør tilfredsstille enhver proffbruker, og vi setter spesielt stor pris på den gode søkefunksjonen og at den kan vise html. Kalenderen er både oversiktlig og avansert, slik at du enkelt og ryddig kan planlegge dagene dine. Dersom du savner noen programmer, er det ikke noen problem å installere nye.

Det eneste vi kan savne i Touch Cruise er et tastatur. Vi klarte å bli godt vant med å skrive på skjermen både med pekepennen og tomlene, og det var ikke noe problem å skrive e-post og SMS mens vi var på farten, men et tastatur som HTC S730 og HTC Tytn 2 har er likevel å foretrekke.

Tastene til Touch Cruise er ikke mange, men gode. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Mangler minnekort

Vil du bruke telefonen som mp3-spiller må du først kjøpe et minnekort og en overgang til vanlig hodesett. Dette følger nemlig ikke med i esken.

Kameraet tar skarpe bilder med naturtro farger. Men utløsertasten er for hard, noe som gjør det vanskelig å holde kameraet i ro og utnytte det fulle potensialet. Likevel skal det nevnes at få fullblods profftelefoner tar så gode bilder som Touch Cruise.

Touch Cruise har en god design, den er rask i menyene og den er enkel og moro å bruke. Vi nøler ikke med å anbefale telefonen for deg som vil ha en avansert mobil.

Hvis du klarer deg uten et smart operativsystem og vil ha bedre kamera, anbefaler vi LG KU990 som i tillegg sparer deg for nesten en tusenlapp. Vil du ha en telefon med mer minne og et vanlig mobiltastatur, anbefaler vi Nokia N95 8GB som i likhet med Touch Cruise er fullproppet av teknologier.

Du kan lese hele testen av HTC Touch Cruise

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder