Nye S730 har både vanlig mobiltastatur og fullt qwerty-tastatur. (Foto: HTC)

Test: HTC S730: Lynrask e-postmobil

HTC S730 er noe så sjeldent som en lommevennlig e-postmobil stappet med teknologi.

  • Audun M. Solheim (amobil.no)

Artikkelen er over 12 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiMobiltelefon - tester

HTC S730 er en av få telefoner som kan skilte med både talltastatur og bokstavtastatur. Den ligner svært mye på sin forgjenger, S710, som på sin side kanskje var den beste Windows-telefonen vi hadde sett til da.

Designen går fortsatt hjem

Designmessig er dette ingen ulempe. S730 er nemlig et godt kompromiss mellom form og funksjon. Her har du både stor skjerm og fullt bokstavtastatur som kommer godt med til mer avansert bruk, samtidig som talltastaturet og den hendige størrelsen gjør at den er praktisk å bruke som vanlig mobiltelefon også.

Se flere bilder og video av HTC Touch Cruise

Både batterikapasitet og samtalekvalitet er godkjent, så S730 fungerer godt som mobiltelefon i det daglige. Det eneste du bør være forberedt på, er at den som de fleste Windows-telefoner ikke er like enkel å bruke som en vanlig mobiltelefon.

En rask rakker

S730 har alt du teknologi du kan forvente. Den har EDGE og super-3G, slik at du surfer og laster ned e-post i høyest mulig hastighet. Den støtter også Wi-Fi, slik at du kan koble deg på trådløse nett og få kjapp hastighet til en rimelig penge hvis du befinner deg innenfor en trådløs sone.

Og når du først er ute på farten kan du få tiden til å gå med å høre på musikk gjennom trådløse hodetelefoner, forutsatt at du har anskaffet deg dette ekstrautstyret sammen med et minnekort med plass til musikken.

Verken fugl eller fisk

S730 faller litt mellom to stoler. Hvis du først og fremst er ute etter en vanlig mobiltelefon med full Windows-funksjonalitet, holder vi en knapp på HTC Touch Dual. Hvis størrelsen ikke er like viktig, og du vil ha etter en avansert smarttelefonen med større skjerm og bedre tastatur, kjøper du deg heller Nokia E90. Begge de nevnte alternativene er også hakket enklere å bruke enn S730.

Du bruker tomlene for å skrive på fulltastaturet. (Foto: Audun M. Solheim / Amobil.no)

Hvis du derimot vil ha en avansert telefon med to tastatur, og som du kan putte i bukselommen, er S730 et av få valg. Faktisk er den midt i blinken. Talltastaturet gjør S730 enklere å bruke til vanlige telefonfunksjoner, mens fulltastaturet gjør det til en lek å skrive e-post og notater på telefonen.

S730 er ingen billig telefon, men til å være en smarttelefon er det ingenting å si på prisen. Skulle det knipe på kronene, kan du vurdere forgjengeren S710 som er svært lik, men 500 kroner billigere. Den er litt mindre, men mangler 3G og den gode startskjermen til S730.

Du kan lese hele testen av S730 hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder