Nokia BH-604 er blant de største trådløse stereohodesettene. (Foto: Nokia)

Nokia BH-604 er blant de største trådløse stereohodesettene. (Foto: Nokia)

TEST: Nokia BH-604: Når det er bassen som teller

Det er god trøkk i Nokias nye trådløse hodesett, men du må leve med skurring.

Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Vi testet nylig BH-503, som er Nokias sportslige trådløse hodesett. Nå er det storebroren BH-604 som står for tur. Hodesettet har bedre lydkvalitet og mer bass.

BH-604 har ikke en eneste kabel, slik at du slipper å fylle jakken med ledninger. Strømmen hentes fra oppladbare batterier inni hodesettet. Det er egne taster på utsiden av den ene øreklokken, slik at du kan skifte sang og styre volumet uten å dra mobilen opp av lomma.

Se flere bilder av BH-604

Behagelig og isolerende

BH-604 er behagelig å ha på ørene, og de myke putene isolerer mot bakgrunnsstøy rundt deg.

Bøylen som holder øreklokkene sammen går over hodet ditt, og kan justeres etter hodestørrelsen din. Samtidig hindrer imidlertid denne bøylen deg i å ha lue eller hjelm på hodet.

Skurring i lyden

Lydkvaliteten til BH-604 har mange likhetstrekk med alle andre trådløse hodesett. Hver eneste gang vi trer et trådløst stereohodesett over ørene, blir vi skuffet. Lyden som overføres via Bluetooth med A2DP-standarden er og blir ikke god nok.

Du merker problemet godt når trommeslageren bruker symbalene, og lyden høres da ut som den kommer fra en gammel FM-radio.

På den ene øreklokken finner du alt du trenger for å styre musikken. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Herlig bredt lydbilde

Når det er sagt, så er dette et langt skritt fremover fra forgjengeren. Mens BH-503 leverte et trangt og klaustrofobisk lydbilde, er det en fryd å høre på musikk i BH-604 dersom du venner deg til skurringen.

For å illustrere forskjellen kan du tenke deg å høre en konsert i en konsertsal i forhold til å høre den i et bomberom. Dette gjør at du enkelt kan skille de forskjellige instrumentene i lydbildet fra hverandre.

I tillegg er bassen svært kraftig og behagelig, som jo mange setter pris på. De dypeste tonene kommer godt frem i lydbildet, og det er ikke noe problem å høre de dypeste kontrabassriffene.

For å lade BH-604 bruker du en vanlig Nokia-lader. (Foto: Einar Eriksen)

Litt dårlig på samtaler

BH-604 har en egen tast for å ta imot mobilsamtaler. Når noen ringer til deg mens du hører på musikk, dempes musikken automatisk og du kan ta samtalen uten å dra telefonen opp av lomma.

Lydkvaliteten er ganske dårlig, men likevel bedre enn i lillebroren. Motparten hører en ganske flat lyd, og må konsentrere seg for å høre hva du sier.

Trådløse hodesett er alt i alt ikke helt optimalt når det kommer til lyd. Vi anbefaler først og fremst et ledningsbasert hodesett, dersom lyden er det viktigste.

Vil du likevel ha et trådløst hodesett, anbefaler vi å se på Samsung SBH-170 som skurrer mindre. Da får du imidlertid ikke like kraftfull lyd eller et like bredt lydbilde. Du mister også mye bass.

Du kan lese hele testen av BH-604 hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder