INGEN NÅDE: Besøker du Youtube med den utdaterte nettleseren Internet Explorer 6 får du nå en advarsel. Foto: Skjermbilde Foto: Skjermbilde

Youtube: - Bytt nettleser nå!

(VG Nett) Om du besøker Youtube med en gammel nettleser, får du en skarp advarsel om å oppgradere.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det virker som nettet vil ha vekk Microsofts gamle nettleser Internet Explorer 6. Stadig flere nettsteder legger ut oppfordringer om å oppgradere til de sikrere versjonene 7 og 8, eller å prøve en alternativ nettleser.

Nå går også videogiganten Youtube ut og oppfordrer folk til å bytte nettleser.

Internet Explorer 6 har vært utsatt for flere sikkerhetsfeil og er oppdatert en rekke ganger.

Les også:Ren PC på 1 - 2 - 3

De nyere versjonene regnes som sikrere og mer stabile. I tillegg har de nyere versjonene bedre støtte for standarder som brukes på tvers av nettsteder. Det gjør livene til de som bygger nettsteder lettere, så de i mindre grad behøver å tilpasse nettstedene til alskens nettlesere.

Beskjeden som gis til Youtube-brukere med utdatert nettleser er klar: «Vi kommer til å fase ut støtte for nettleseren din. Vennligst oppdater til en av disse mer moderne nettleserne».

Ved siden av ligger lenker til siste versjon av Internet Explorer, versjon 8, samt konkurrentene Google Chrome og Firefox.

Viktig oppgradering

Oppgradering av nettleseren er grunnleggende datasikkerhet. Stadig vekk kommer det rapporter om feil som er avdekket i nettleserne, og oppdateringene fikser dette fortløpende.
Bare i løpet av den siste uken har det blitt avslørt tre feil i to av de mest populære nettleserne.

Slik situasjonen er nå, er kun en av feilene fikset, men det jobbes med å få ut nye versjoner der feilen er fjernet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder