Icon kommer i flere fargevarianter, og er liten og nett. (Foto: Aliph)

Ørepynt med heftig støykansellering: Test av Jawbone Icon håndfri til mobil

Denne håndfrien fjerner det meste av støy og er praktisk i bruk. Når telefonen ringer, får du nummeret til den som ringer opplest rett i øret. Den kan også kobles til to telefoner samtidig.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over ni år gammel

Aliph er produsenten bak Jawbone-håndfriene, som er kjent for å ha avansert støykansellering. Vi har tidligere testet Jawbone Prime og Jawbone 2, som du omtrent kan snakke i under et bombeangrep.

Lettvekter som sitter godt

Nå er det Jawbone Icon som er på testbenken. Denne er mindre enn sine to forgjengere, og kommer i en hel rekke fargevarianter. Vekten har også gått ned fra Primes 11 gram til 8,2 gram.

Se flere bilder av Icon

Icon sitter godt i øret, selv om den sitter nokså langt ute. Her hører du alle lyder fra utsiden mens håndfrien er i øret. I pakken finner du øreputer til bruk uten ørebøyle i tre varianter, og fire varianter der det er meningen å bruke den medfølgede ørebøylen i tillegg.

Enkel i bruk

Knappen for å ta telefonen og legge på er på toppen, og for å avvise en innkommende samtale holder du den inne. Om du holder knappen inne under en samtale, slår du av og på støykanselleringen, og om du trykker på den uten å være i samtale, får du vite hvor mye batteritid som gjenstår avrundet til nærmeste time gjenstående samtaletid.

Icon er en liten og praktisk håndfri. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Sistnevnte er en svært hendig funksjon vi ikke har sett på noen håndfrier tidligere. Den vanlige metoden med et blinkende rødt lys når det er lite strøm igjen ender som regel bare med at man venter til håndfrien begynner å skurre under samtaler før laderen letes frem.

Når telefonen ringer får du en stemme i øret som leser opp telefonnummeret til den som ringer deg.

For å slå håndfrien av eller på, skyver du på en bryter på baksiden.

En ekstra praktisk funksjon er at håndfrien kan være koblet til to telefoner samtidig. Det betyr at jobbtelefonen og privattelefonen kan være tilkoblet, og uansett hvilken av telefonene som ringer kan du ta samtalen med håndfrien.

Med i pakken får du en rekke tilbehør som gjør at håndfrien passer forskjellige ørefasonger og -størrelser. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Jawbone Icon fungerer altså stort sett som en vanlig håndfri, men stiller også med noen funksjoner som gjør håndfrien ekstra praktisk.

Batterilevetiden er oppgitt til 4,5 timers taletid eller 10 dager hviletid. Det er omtrent samme som Jawbone Prime, og absolutt godkjent.

Knerter støy

Jawbone-hodesett har til vane å tilby svært god støykansellering, og Jawbone Icon er ikke noe unntak. Vi slo på stereoanlegget så høyt at det var umulig å høre motparten, men motparten hørte likevel undertegnede helt tydelig.

Vi hadde aldri noen problemer med å høre motparten, eller omvendt. I de lange samtalene blir det likevel litt slitsomt fordi lyden er skarpere og mindre naturlig enn om du bruker mobiltelefonen alene.

Konklusjon

Jawbone Icon koster rundt 800 kroner, noe som absolutt ikke er lite penger for en håndfri. Plantronics Voyager Pro gir bedre lydkvalitet i en skikkelig proff innpakning, og Jabra Arrow har også god lydkvalitet samtidig som prisen er lavere.

Skal du ha en liten håndfri med god støykansellering, kan Jawbone Icon være håndfrien for deg.

Les flere håndfritester på Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder