Lekker Walkman-mobil. Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no

Heftig musikkmobil

Om du er villig til å betale for kvalitet, er Sony Ericsson W902 musikkmobilen for deg.

  • Simen J. Willgohs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Sony Ericsson W902 kommer som et friskt pust etter en lang tid med dårlig ånde fra selskapet. Og det er på tide. Selskapet sliter stort med å få hjulene til å gå rundt om dagen, og W902 er på mange måter en av selskapets siste sjanser til å vise at Walkman-konseptet fortsatt har livets rett.

Se flere bilder av W902 hos Amobil.no»

Fremragende musikktelefon

Og det har det. W902 imponerer på flere felt. Telefonen er på mange måter en fremragende musikktelefon med en svært god musikkspiller og all den funksjonalitet du kunne tenke deg. Ta for eksempel mulighet til å identifisere musikk du hører via TrackID eller bytte til radio når du er lei musikken du har.

Les flere mobiltesterher

I tillegg til en vellykket musikklyd, byr telefonen på mye funksjonalitet og teknologi. Alle de raskeste internetteknologiene for mobilnettet er på plass, sammen med støtte for å spille musikk trådløst. Det følger også med et minnekort på 8 GB, samt at telefonen er kjapp i vendingen. Alt dette er store pluss.

Les test av Sony Ericsson W595 her!

Men best av alt er lydkvaliteten. Her har Sony Ericsson skjerpet seg kraftig fra for eksempel W890i og gitt W902 lydkvalitet med god trøkk i bassen, og nok rom i lydbildet til at det ikke blir grøt.

Svakt kamera og mangler Wi-fi

Det er to punkter der W902 skiller seg negativt ut fra lignende telefoner i samme prisklasse.

Kameraet kunne fort blitt et pluss for telefonen, i og med at det kan ta bilder med fem megapikslers oppløsning og har både bildestabilisator, autofokus og geomerking. Dessverre er bildekvaliteten for dårlig. Så selv om kameraet er høyt spesifisert er det ikke noe for deg som ønsker deg et godt mobilkamera.

Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no

Det at telefonen ikke har Wi-fi er et tungt haleheng. Mangelen gjør at all datanedlasting må skje via mobilnettet, noe som vil bli en dyr affære så snart det er større datamengder du skal ha tak i, eller du laster ned data i utlandet. En fastprisavtale kan bøte på dette, men dersom du vet du bruker mye data kan det å investere i en telefon med Wi-fi fort betale seg inn på noen måneder om du ellers hadde måttet laste ned via mobilnettet.

Det er også en del småpunkter vi syns kunne vært gjort bedre. Skjermen er litt liten for bruk til video og bilder, og tastene kunne med fordel vært større. Mangel på direkteuttak for ordinært 3,5 mm minijack-hodesett er også irriterende.

Men dersom behovet ditt er å ha en avansert musikktelefon som har god lyd, er rask og har det meste av nyttefunksjoner, så treffer W902 meget bra. De fleste vil nok derfor være fornøyd med telefonen, men siden det finnes mange alternativer i samme prisklasse, glipper toppscoren for W902.

Flere alternativer

Er du ute etter suveren lydkvalitet, vil Samsung I450 være verdt en titt. Denne var vinneren i Amobils store musikkmobiltest tidligere i sommer. Apples Iphone 3G er ikke like suveren på lyden, men er en arg konkurrent når det kommer til musikkmuligheter.

Er du ute etter en mer allrounder, som er bedre på lyd, kamera og i tillegg har GPS og Wi-fi, er det få veier utenom Nokia N82, som tross alderen fortsatt er en av markedets beste telefoner. Eller du kan hoppe ned noen hakk i pris og gå for Sony Ericssons egen W595, som også har god lydkvalitet og mange av de samme funksjonene som W902, samtidig som du sparer en tusenlapp

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder