Nokias nye Bluetooth-hodesett kan styre musikken din og brukes til mobilsamtaler. (Foto: Nokia)

Test av hodesett: Nokia BH-503: Sportslig og helt trådløst

Nokias nye sportshodesett gir ikke den helt gode lydopplevelsen.

Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Nokia BH-503 er et av Nokias nyeste trådløse stereohodesett. Musikken din overføres trådløst fra mobilen din ved hjelp av Bluetooth, og du trenger dermed ikke fylle opp jakken din med ledninger.

Se flere bilder av BH-503

Nokias nye hodesett er batteridrevet. På den ene øreklokken finner du en rekke taster for å styre musikken din. Hodesettet kan også brukes som håndfri i mobilsamtaler, men lydkvaliteten i samtaler blir ikke nært like god som med vanlige håndfrier.

BH-503 er ikke spesielt stort, og er av den typen som bæres rundt nakken. Hodesettet har en diskré design med matt svartfarge og svart pianolakk om hverandre, samt røde eller blå detaljer rundt kanten på øreklokkene.

Prisen på BH-503 lyder på konkurransedyktige 700 kroner.

Sitter godt

BH-503 har en elastisk bøyle som går bak nakken din. Hodesettet sitter godt på ørene, og det er ikke noe problem å ha det på deg under joggeturen.

Designmessig er vi altså fornøyde med BH-503. Lydkvaliteten er imidlertid en helt annen historie.

Hver eneste gang vi trer et trådløst stereohodesett over ørene, blir vi skuffet. Lyden som overføres via Bluetooth med A2DP-standarden er rett og slett ikke god nok.

Les også:Slik klipper du ledningene

Du kan lade BH-503 med en vanlig Nokia-lader, som også følger med i salgspakken. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Skurring i symbalene

Det vanligste problemet er at lyden virker uklar og skurrete, og da spesielt symbalene. I BH-503 er denne skurrelyden svært fremtredende, og det er direkte plagsomt å høre på musikk med hodesettet. Spesielt i jazz og rock er symbalene en viktig del av musikken, og her holder ikke BH-503 mål. Lydbildet virker også veldig innestengt og klaustrofobisk.

BH-503 leverer imidlertid grei bass, og volumet kan også stilles høyt nok for de aller fleste.

Alt i alt er BH-503 et billig og greit hodesett, men vi kunne absolutt ønske oss bedre lydkvalitet. Slik hodesettet fremstår nå, får du kjøpt et mange ganger bedre ledningsbasert hodesett for samme prisen.

Du kan lese hele testen av BH-503 hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder