KUN YOUTUBE: I kontrakten står det at han ikke får streame andre steder enn på YouTube. Foto: AFP

PewDiePie må bruke YouTube

Svenske Felix Kjellberg, verdens største youtuber, har knyttet seg til plattformen.

  • Håvar Bremer

30-åringen, best kjent som PewDiePie, har signert en streamingavtale som gjør at han ikke kan ha live-sendinger andre steder.

Svensken brøt med YouTube i 2019 da han begynte på streamingtjenesten DLive. De lovet at produsentene ville få mer igjen for innholdet sitt, og PewDiePie opparbeidet seg 822.000 følgere på den nye plattformen.

Flere navn

Nå er han tilbake på YouTube, men det er ikke kjent hva han får betalt for den eksklusive avtalen, skriver BBC. PewDiePie sier det vil komme nye features i live-sendingene, som var viktig da han tok avgjørelsen.

Foto: Skjermbilde: YouTube

– Streaming er noe jeg vil fokusere mye på i 2020 og fremover, sier han. YouTube satser på å knytte til seg spennende navn og signerte tidligere i år også Valkyrae, Muselk og LazarBeam.

Ga seg

I desember ble fansen overrasket da PewDiePie annonserte at han ville ta pause fra YouTube på ubestemt tid. Lenge var det ikke noe aktivitet på kontoen, men likevel strømmet følgerne til.

PewDiePie er verdens største enkeltperson på plattformen med 104 millioner abonnenter. Han kommer fra Göteborg, men bor for tiden i London med kona Marzia Kjellberg (27).

Foto: Skjermbilde: YouTube

Han startet med spillvideoer med skrekk- og actiontemaer i 2010. Kontoen vokste raskt og han begynte også å lage komiske klipp og musikkvideoer.

I 2016 ble han kåret til en av de 100 mest innflytelsesrike personene i verden. Ifølge Business Insider har han selv oppgitt at han er god for 250 millioner kroner.

Mer om

  1. PewDiePie
  2. streaming
  3. youtube

Flere artikler

  1. Milliardkupp for podcast-stjerne Joe Rogan

  2. Isabella «Blondinbella» Löwengrip: Tapte en million i måneden

  3. Svenske Kenza tar bloggpause: – Ikke så gøy lenger

  4. Klæbo enig med skiforbundet om ny landslagsavtale

  5. Min karantenepåske: Dennis Vareide

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder