I august er det mye å se fram til. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)
I august er det mye å se fram til. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Her er de nye august-mobilene

Selv om kanskje ikke sola skinner, gjør iallefall butikkhyllene det.

  • Einar Eriksen (tek.no)
Publisert:

I august fylles butikkhyllene opp med nye mobiltelefoner. Både LG, Samsung og Motorola satser på design, mens Nokia har en billig super-3G-telefon på plakaten.

LG

* KS10 - LG med Nokia-menyer

KS10 er LGs første telefon med Symbian Series 60. Dette operativsystemet brukes vanligvis i Nokias mer avanserte mobiler. Dette er altså en LG-telefon med Nokia-menyer.

Men det er bare noe av det som er spennende med KS10. Nykommeren har nemlig både EDGE, 3G og super-3G. Med andre ord kan du være sikker på at du alltid får den høyeste surfehastigheten i mobilnettene.

KS10 har ellers nedskyvbart tastatur og en stor skjerm. Den støtter minnekort, og har et to megapikslers kamera med autofokus.

Les mer om KS10:
* Amobils sniktitt

* KU970 Shine - Shine med super-3G

LG har planer om å få ut en ny versjon av Shine i butikene i slutten av august måned: KU970 Shine. Nykommeren er nesten prikk lik forgjengeren. Design er satt i høysetet, og telefonen er skinnende blank fra alle vinkler.

KU970 kan imidlertid glimte til med både 3G og super-3G, i motsetning til forgjengeren KE970 Shine. Dette gir deg mobilt brebånd med de høyeste hastighetene.

KU970 Shine har også EDGE, slik at du får grei surfehastighet også utenfor tettbygde strøk.

Shine-telefonen har også det meste av telefon-funksjoner. Du kan fint bruke telefonen som mp3-spiller. Kameraet i telefonen tar bilder i to megapiksler og optikken er laget av en egen optikk-spesialist.

Les test av forgjengeren KE970 Shine >

* KU580 Chocolate - Sjokolade med 3G

LGs sjokolade-serie har vært populær. Også her er det design som står i høysetet, og det er basert på stilrenhet og berøringsfølsomme taster som reagerer på varmen i fingrene dine.

KU580 er en ny modell i sjokolade-serien. Nykommeren stiller med 3G og EDGE. Det betyr høye surfehastigheter overalt i Norge.

Ellers har KU580 det den ikke så altfor kresne mobilbrukere trenger. Den kan brukes mp3-spiller, og kameraet tar bilder i opptil to megapikslers oppløsning.

KU580 kan også kalles en Google-telefon. Innebygget finner du nemlig mobilutgaver av både Gmail og Google Maps.

Les test av forgjengeren KG800 Chocolate >

* To enkle fra LG

I tillegg har LG to billigmodeller på plakaten. Den ene er KE500, som er en skyvemodell i metall. Den andre er en helt enkel LG-mobil i klassisk utforming: KG130.

Disse telefonene er imidlertid sniklansert, og vi venter på mer informasjon fra LG for å stifte bekjentskap til nykommerne.

Nokia

Vi har ikke lyktes i å oppdrive et svar på hvilke telefoner Nokia har på plakaten i disse ferietider. Men det er nærliggende å tro at dette er det som kommer fra finnene:

* 6120 Classic - Billig og enkel super-3G

Etter det Amobil kjenner til venter leverandørene 6120 Classic på lager 6. august, og butikkene bør motta telefonen kort tid etter.

6120 Classic er for det første billig. For det andre har den super-3G. Denne kombinasjonen er det bare å la seg fascinere av.

Nykommeren er også enkel i bruk, samtidig som den har Series 60 som lar deg installere ekstraprogrammer så vel som å kjøre flere programmer samtidig.

6120 Classic ryker heller ikke på nesen om du mater den med musikk og du bruker den som mp3-spiller. Eller som kamera.

Les mer om 6120 Classic:
* Amobils test
* Amobils sniktitt

Motorola

* Razr 2 v8 - Skjermmonsteret

Motorola har en spennende telefon på planen for august måned, nemlig Razr 2 V8. V8 er ikke helt uventet en slank kamskjellstelefon, med en tykkelse på minimale 1,2 cm, og der design står i høyfokus

Den utvendige skjermen i V8 er på ikke mindre enn to tommer, noe som mildt sagt er gigantisk til å opptre som en "ekstra" skjerm. Den innvendige skjermen er på 2,2 tommer.

Begge skjermene viser 320 x 240 piksler, som er en helt vanlig oppløsning når vi kommer opp i disse skjermstørrelsene.

Kameraet i V8 tar bilder i inntil to megapikslers oppløsning. Autufokus har det imidlertid ikke.

Les mer:
* Amobils lanseringsnyhet

Samsung

* L760 - Youtube-mobilen

Samsung L760 er kjent som YouTube-telefonen - den første av flere. Med denne telefonen kan du spille av YouTube-videoer og kose deg mens regnet høljer ned utenfor.

Telefonen minner om Samsung U600 og U700 i utseendet: En slank skyvemodell i sølvgrå eller sort farge. Av teknologi har L760 også 3G og EDGE, slik at du får skikkelig surfehastighet i mobilnettene.

Kameraet i L760 tar bilder i oppløsninger på inntil to megapiksler, og du kan bruke telefonen som mp3-spiller.

Les mer om L760:
* Amobils lanseringsnyhet

Sony Ericsson

* T250i - Billig aluminiumsmobil

Det er med prislappen T250i imponerer mest. Den nye Sony Ericsson-telefonen vil koste rett under tusenlappen uten abonnement når den kommer i butikkene.

Selv om telefonen er billig, har produsenten spandert på den en overflate i børstet aluminium. Dermed virker den ikke like billig som den er.

Menyene er designet så enkle som overhodet mulig, og er strippet for alt unødvendig. Det er imidlertid ikke bare menyene som er enkle. Telefonen har et kamera på bare 0,3 megapiksler - nok til en MMS-melding nå og da, men ikke noe for den fotoglade.

Les mer om T250i:
* Amobils sniktitt
* Amobils lanseringsnyhet

Etterslep fra juli

Samsung skulle ha både den knøttlille M300 og super-3G-telefonen U700 ut i juli, men disse har måttet vente til august og bør være å finne i butikkene hvert øyeblikk.

Sony Ericsson kunne fortelle oss at Walkman-mobilen W580i er forsinket, og vil komme ut i butikkene i august.

Les mer om juli-mobilene >

Publisert: