Foto:,

Test: De 10 kuleste hodetelefonene

Beats by Dre startet trenden, men er de best? Lyd & Bilde har  testet 10 hodetelefoner med tung bass for deg som vil synes og høres.

Artikkelen er over fem år gammel

Bladet Lyd & Bilde ba produsentene om deres direkte konkurrent til Beats Solo som er den bestselgende hodetelefonen i segmentet. Hodetelefonene skulle altså ha ledning, fjernkontroll, imponerende bassgjengivelse, ha en design som tiltaler ungdommer samt koste rundt 1.500 kroner.

Under karaktersettingen er det lagt ekstra vekt på holdbarhet, komfort, design og bassgjengivelse. Hodetelefonene ble testet med musikkfiler av bra kvalitet, og spillelisten inneholdt betydelig mer hip hop og elektronisk dansemusikk enn normalt. Totalkarakteren tok hensyn til hvor bra vi syntes de matchet Beats målgruppe samt prisen.

Advarsel for bass

Vær klar over at denne testen fokuserer på basstunge hodetelefoner som skal få musikken til å låte så imponerende som mulig. Ikke så korrekt som mulig. Altså er en bra karakter i denne testen på ingen måte en generell anbefaling om å kjøpe hodetelefonene. Sitter du hjemme i godstolen og nipper Cognac og spiser jazz vil det kanskje låte forferdelig.

Foto:,

Beats by Dre Solo 2

+
Vinklede klokker gir utmerket lydisolering. Sammenfoldet i bærevesken er de lette å ta med.


Ubekvemme å ha på over lengre tid, spesielt om man har briller. Gir fortsatt et plastaktig inntrykk.

I en tid der Dre blir sjef på Apple blir man kanskje ikke overrasket over at selv Beats har blitt voksen. Deres rykte som overpriset hodetelefoner hvor design går foran lyd stemmer ikke lenger. Solo 2 er bedre bygd, har bedre komfort og en mer moden lyd er noen av forbedringene. Men det betyr ikke at de har sviktet sine idealer. Man får fortsatt et karakteristisk imponerende basstrykk som får hip hop til å låte fantastisk. Men bassen drukner ikke lenger alt annet, noe som gjør at musikken helt enkelt låter bedre.

Foto:,

JBL Synchros S300

+
Meget bekvemme og velbygde. Blir helt flate når de er foldet sammen. Finnes med fjernkontroll for Android og WP.


Utførelsen gjør at de lekker en hel del lyd.

Synchros er meget praktiske å ha med seg da de kan foldes helt flatt sammen og stappes i den luksuriøse bærevesken. Ledningen er til å ta av og finnes med fjernkontroll for både Android og iOS (I eller A i modellnavnet). Konstruksjonen er påkostet og virker meget holdbar. Dessuten sitter de deilig på hodet selv ved lengre lytting. At lyden er gjort for livekonserter fungerer meget bra både med hip hop og elektronisk dansemusikk samt helt ok selv med rock.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Foto:,

Marshall Monitor

– SPESIELT ANBEFALT –

+
Del musikken med en kompis. Utmerket kvalitet og riktig rock’n roll følelse. Stenger ute støy og lekker ikke lyd.


Ingen volumkontroll på ledningen. Sitter litt vel hardt på ørene i lengden.

Foretrekker man tung gitarbasset rock er det ingen tvil om at Marshall låter best i denne testen. Visst funker det for mer moderne musikkstiler også om man er en alteter, men det finnes flere andre hodetelefoner som passer bedre til det. Dessuten er kvaliteten, detaljene og ytelsen midt i blinken for merket og livsstilen man ser for seg. De er praktiske å ta med seg og kompisen kan putte inn sine egne hodetelefoner og lytte på din musikk. Karakteren måtte bli fem knyttede never i luften.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Foto:,

Philips M1MKII

+
Meget bekvemme og bra lydisolering.


Tar stor plass da de ikke er til å folde sammen. Ikke tilstrekkelig kraftfull bass til å være urbane hodetelefoner. Ingen volumkontroll på ledningen.

Philips sine hodetelefoner er ikke de smidigste å ha med seg da de ikke kan foldes sammen. Men byggekvaliteten er bra og de fleksible klokkene med mykt imitert skinn er veldig deilige å ha på seg, selv over lengre tid. Til å være urbane hodetelefoner er designen litt vel kjedelig og ligner mer på noe man tar med til kontoret. Det er vanskelig å sette karakter på lyden. Det er nemlig ingen feil på den, snarere tvert om. De låter meget bra. Men i en test av urbane hodetelefoner må det likevel bli poengfratrekk for at de låter for ”snilt”.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Foto:,

Pioneer SE-MX7

+
Justerbart bassnivå som faktisk fungerer som lovet. Design som stikker seg ut i mengden.


Store og klumpete å ha med seg da de ikke kan foldes sammen. Ikke spesielt behagelige ved lengre tids lytting.

Med doble elementer i klokkene finnes det virkelig ressurser både for volum og for bassgjengivelse. Om det var noen hodetelefoner som fikk oss til å ville hoppe opp og ned i takt med Tiëstos pumpende bassrytmer så var det disse. Blir det litt for mye av det gode sitter det en bassregulering på den ene klokken som for en gangs skyld bare påvirker bassen. Hodetelefonene har en frekk design, men de harde putene kan gjøre dem ubekvemme i lengden. De kan heller ikke foldes sammen for transport.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Foto:,

Polk Audio Hinge

+
Velbygde med bra kvalitet i materialene. Uvanlig bekvemme for størrelsen. Praktiske og foldbare.


Ikke tilstrekkelig basstrykk for klubbmusikk. For elegant formgivning for å tiltale målgruppen.

Hinge har som navnet antyder hengsler som gjør at de er lette å ta med seg. Formgivningen er elegant med skinn og sobre farger som gjør dem perfekte for forretningsreisende. Dessverre er det ikke målgruppen i testen, og vi tror ikke den som leter etter urbane hodetelefoner synes de et tilstrekkelig tøffe. Samme sak gjelder lyden som sant nok er balansert og har en bra bassgjengivelse. Men de har ikke den imponerende lyden og pumpende bassen som trengs for å konkurrere i denne testen.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Foto:,

Sennheiser Urbanite XL

– BEST I TEST –

+
Tilstrekkelig med bass, men har også finesse og kvalitet. Meget bekvemme takket være de store klokkene.


Stoff på bøylen drar til seg smuss i lengden. Rart med bare en stoffpose for transport.

Med Momentum satset Sennheiser på unge voksne og lyktes fantastisk. Med Urbanite forsøker man å nå ungdommene. Stilen er kanskje ikke like ikonisk som Momentum, men med flere fargevalg kan man sikkert nå målgruppen. Det håper vi i det minste, for lyden er monumental. Man har lykkes med å få til den hardtslående bassen som trengs, men uten å ofre resten av registeret. De spiller høyt og tøft, men har likevel detaljer og finesse som gjør at man faktisk også kan lytte på annen musikk.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Foto:,

Skullcandy Aviator Roc Nation

+
Riktig lekker design som minner om pilotbriller. En åpen lyd med bedre klang enn vanlig fra Skullcandy.


Lekker uvanlig mye lyd til å være lukkende hodetelefoner. Føles skjøre og kvalitetsinntrykket er middelmådig.

Går man bare etter utseendet på bildene er det lett å falle for Aviator med sin retro-kule design som minner om de klassiske pilotbrillene. Dessverre blir man litt skuffet når man holder dem i hånden da byggekvaliteten ikke lever opp til prislappen. Og hadde man tenkt seg å lytte på fete beats så låter de ikke tilstrekkelig imponerende. Dette er hodetelefoner som fungerer bedre med gitarbasert rock enn med elektronisk musikk som krever en mer hardtslående bass enn de kan levere.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Foto:,

Sol Republic Tracks HD

Fakta

+
Bøylen, ledningen og klokkene kan byttes hver for seg. Lyden er fyldig og har en virkelig drivende bassgjengivelse.


Den faste vinkelen på klokkene gjør at de ikke er bekvemme for alle. Ledningen går til begge klokkene og gjør at den kan være i veien.

Ingen andre hodetelefoner kan tilpasses din stil som Tracks. Ledningen og bøylen kan nemlig fås i en mengde ulike farger og mønstre. Til tross for byggeklossløsningen er kvaliteten utmerket og nær uknuselig. Et problem er det imidlertid at klokkene ikke kan vinkles og dermed ikke passer alle. Under forutsetning av at de sitter bra på ditt hode er de definitivt å anbefale. Bassgjengivelsen er nemlig som et lydnedslag, like kraftfullt og raskt, men uten å gå ut over resten av lyden.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Foto:,

Monster DNA On-ear

+
Tøff bærepose og ekstrakabel på kjøpet. Djerv formgivning som stikker seg ut fra mengden.


Byggekvaliteten er ikke i klasse med prislappen. Ekstrem lyd som gir problemer på høyt volum.

Selv om Beats har blitt mindre ekstreme i lyden holder Monster stillingen med den mest skrudde lydprofilen i testen. Her får man fortsatt den karakteristiske steinharde bassen og den krispe diskanten som er så lett å bli forført av. Men dessverre bare om man holder volumet på normalt nivå, for det går lett overstyr om man drar på for mye. Men til denne prisen synes vi også at man burde ha fått litt mer luksuriøst materiale i hodetelefonene. Det finnes bedre valg i testen.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Les også

 1. Sylskarpt kamera med 4K og 16 x zoom

  Med 4K-video og skarp billedkvalitet kombinert med 16 x zoom, får man i pose og sekk.
 2. Sliter du med mobil-tommel?

  «Glem» musearmen og tennisalbuen, nå er det mobil-tommelen du skal passe deg for.
 3. Ny norsk app lar deg se barnet i barnehagen

  Med den nye appen, Kidsagram, kan foreldre følge med på barna sine mens de er i barnehagen.
 4. Slik fungerer Apple Watch

  CUPERTINO (VG) Apple lanserte tirsdag sin nye smartklokke, som er selskapets første nyvinning på fire år.
 5. Iphone-brukere ble belastet dobbelt

  En storbank beklager problemer med den nye betalingstjenesten Apple Pay.
 6. Se stor bildespesial fra elektronikkmesse: Smartmobil i «dykkermaske»

  Denne skjermbrillen fra Samsung og Oculus er en egentlig en sprek mobiltelefon.
 7. Skole-datamaskiner lett offer for hackere

  Mange av nakenbildene som er stjålet av norske jenter, kan være stjålet ved at skole-datamaskiner er hacket.

Flere artikler

 1. Test av trådløse hodetelefoner: Trådløs kvalitetslyd

 2. Din personlige musikkopplevelse

 3. Stille på reisen: Test av 7 støyreduserende ørepropper

 4. Her er tidenes beste hodetelefoner!

 5. 10 trådløse hodetelefoner til trening

Fra andre aviser

 1. Test: Her er seks rimelige, trådløse hodetelefoner

  Aftenposten
 2. Stor test av ørepropper til løpeturen

  Bergens Tidende
 3. Stor test av ørepropper til løpeturen

  Fædrelandsvennen
 4. Vi har testet åtte trådløse øreplugger

  Aftenposten
 5. Vi har testet åtte trådløse øreplugger

  Bergens Tidende
 6. Vi har testet åtte trådløse øreplugger

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no