I februar kommer for eksempel disse nye mobilene. (Foto: Istockphoto/Sony Ericsson/Nokia/HTC/Samsung)

Her er de nye februar-mobilene

Februar byr på mer enn Valentines Day og kulde. For eksempel sju nye mobiltelefoner å velge mellom.

  • Marius S. Eltervåg (amobil.no)

Artikkelen er over 12 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Denne måneden får vi se modeller både for proffbrukeren, musikkelskeren og den designbevisste.

Sony Ericsson

Denne måneden kommer Sony Ericsson med de tre modellene som ble vist frem i London i november i fjor: W890i, W380i og K660i.

W890i - Super 3G og 3 megapiksler

890i er oppfølgeren til den tynne musikkmobilen W880i, noe du lett kan se på utseeendet.

Hovedforskjellene er at W890i har fått større taster, 0,2 tommer større skjerm og mer avrundede hjørner. Med mål på 10,4 x 4,7 x 0,99 cm er den også omtrent like slank som W880i.

(Foto: Sony Ericsson)

De mest interessante forskjellene finner du imidlertid på innsiden. W890i har nemlig både EDGE og super-3G, slik at du kan surfe på nettet i den høyeste hastigheten som er tilgjengelig der du befinner deg. Dette er en viktig egenskap, som kommer godt med om du skal handle musikk til mobilen, for eksempel via Sony Ericssons nye musikkbutikk, PlayNow.

W890i har fått et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på 3,2 megapiksler. Den har verken autofokus eller ekte blits, noe som heller ikke var på plass i forgjengeren.

Ellers har telefonen et internminne på 28 MB, og det følger med et minnekort på 2 GB når du kjøper telefonen, slik at du får plass til en ganske solid musikkliste.

Batterilevetiden er også verdt å merke seg. Telefonen skal nemlig greie hele 9,5 timer i GSM-nettet. I 3G-nettet har den en mer normal taletid på 4,5 timer.

W890i kommer til å koste rundt 3600 kroner når den kommer i butikkene.

Les sniktitt på W890i

(Foto: Sony Ericsson)

W380i - Rimelig kamskjellsmusikk

W380i er med en prislapp på rundt 1700 kroner en musikktelefon som er vennlig mot lommeboka. Denne modellen har fått kamskjellsdesign og er 9,2 x 4,9 x 1,9 cm stor, mens vekten er på 100 gram.

Telefonen har fått egne musikktaster bygd inn i en berøringsfølsom overflate, slik at du kan styre musikken uten å åpne telefonen.

Når du kjøper W380i får du med et minnekort på 512 MB, noe som holder til rundt 120 låter i gjennomsnittlig kvalitet.

Teknologisk sett er ikke W380i noen slegge. Skal du surfe på nettet eller laste ned innhold til telefonen er du for eksempel begrenset til EDGE, noe som i praksis gir en nedlastningshastighet på rundt 200 kbps.

Kameraet er heller ikke spesielt imponerende. Med en maksoppløsning på 1,3 megapiksler og mangel på både blits og autofokus egner nok bildene seg best til MMS-bruk.

Til tross for at Sony Ericsson har gitt telefonen begrenset med teknologi og funksjoner, bør den kunne slå bra an hos de som er ute etter en enkel musikkmodell, og bryr seg lite om kamera, internetthastighet og proffunksjoner.

Les sniktitt på W380i

(Foto: Sony Ericsson)

K660i - Allrounderen

Utseendemessig minner K660i mye om K810i, og har den samme klassiske utformingen og runde nummertaster. Spesifikasjonsmessig er dette mer en allround-telefon i samme sjanger som K610i, selv om Sony Ericsson legger mest vekt på surfemulighetene.

Internetthastigheten på telefonen er det ikke noe å si på. Med både EDGE, 3G og super-3G oppnår du alltid maks tilgjengelig hastighet. Den har også en innebygd bevegelsesensor som registrerer hvilken vei telefonen holdes, og snur skjermbildet deretter. Nettleseren har også en musepeker som kan styres rundt på skjermen, slik at du hele tiden vet hvor langt ned på nettsidene du befinner deg.

Skjermen er imidlertid bare to tommer stor, så det er begrenset hvor gode surfeopplevelser du oppnår, samme hvor mye "surfemobil" Sony Ericsson kaller den.

K660i har ellers støtte for alle fire GSM-nettene, et to megapiksels kamera og muligheter for å bruke microSD-minnekort.

Prisen på K660i vil ligge på rett rundt 2000 kroner når den kommer på markedet.

Les sniktitt på K660i

Nokia

Nokia produserer omtrent 40 telefoner i året, men det er få av disse som drypper på februar. Faktisk kommer produsenten bare med én telefon i løpet av neste måned.

(Foto: Nokia)

8800 Sapphire Arte - Safirdesign

Kjært barn har mange navn. Nokias designperle 8800 har kommet i en rekke forskjellige versjoner, som hver og én har bydd på nye farger, materialer eller andre variasjoner i utseendet.

Sapphire Arte er kledd i lær fra Øst-India, noe som visstnok er ganske så eksklusivt, og bekreftelsestasten er laget i safir.

Nokia har denne gangen også gitt telefonen en oppgradering i maskinvaren. 8800 Sapphire Arte har nemlig både 3,2 megapiksels kamera med autofokus, 3G og 1 GB innebygget minne.

De som kjøper denne telefonen er opptatt av utseende og pris, og sistnevnte skal helst være høy. 8800 Sapphire Arte tilfredsstiller begge krav, og skal koste like mye som to greie laptop-er, nærmere bestemt rundt 12 000 kroner. Det finnes allerede en mindre eksklusiv utgave av 8800 Arte, uten safir. Den koster knappe to tusenlapper mindre.

Les mer om 8800 Sapphire Arte

Samsung

Samsung har to telefoner på vei til norske butikhyller: I780 og J400.

(Foto: Samsung)

I780 - Endelig GPS fra Samsung

Samsungs I780 er produsentens nye proffmodell, og er oppfølgeren til I600,

Telefonen har både Windows Mobile 6 Professional, fulltastur og trykkfølsom skjerm.

I tillegg har telefonen også fått musepeker, som styres på samme måte som du ville gjort med en laptop, altså med et berøringsfølsomt panel under skjermen.

Teknologimessig har telefonen fått det meste du kan be om. Du finner for eksempel både EDGE, 3G og super-3G, slik at du alltid har den raskeste hastigheten i mobilnettet. Er du i nærheten av et trådløst hjemmenettverk kan du koble deg opp med Wi-Fi.

I780 blir også den første Samsung-modellen i Norge som har GPS-mottaker.

Ellers har I780 et internminne på 256 MB, og støtter også Micro-SD-kort, slik at du kan utvide kapasiteten ved behov.

I780 kommer til å koste rundt 4600 kroner uten abonnement.

Les mer om I780

(Foto: Samsung)

J400 - Kamskjell med 3G

J400 minner mye om mange av Samsungs andre kamskjellstelefoner, og er ikke tykkere enn 1,6 cm i sammenslått tilstand.

J400 har en 2,2 tommers skjerm, noe som er forholdsvis stort for en liten telefon som dette.

På trådløsfronten stiller telefonen helt greit, og byr på både EDGE og 3G, i tillegg til støtte for A2DP, som innebærer at du kan bruke trådløse stereohodesett.

Internminnet er på 8 MB, noe som knapt holder til to musikkfiler. Heldigvis kan minnet enkelt utvides med Micro-SD-kort, som koster fra 50 kroner og oppover.

Med et kamera som tar bilder med 1,3 megapiksels oppløsning, noe som holder til MMS-bruk og lignende.

J400 kommer til å koste i underkant av 2000 kroner når den dukker opp i butikkene.

Les mer om J400

HTC

Den eneste HTC-modellen som helt sikkert dukker opp denne måneden er P6500. I tillegg er det muligheter for at vi får se HTC Shift, men dette er foreløpig usikkert.

(Foto: HTC)

P6500 - Leser fingeravtrykk

P6500 er en modell rettet mot logistikkfirmaer, sykehus og politi, noe som er årsaken til at sikkerheten er i fokus.

For å få sikre innholdet i telefonen, kan du slå på autentisering med fingeravtrykk, slik at uvedkommende ikke får tilgang til vitale dokumenter og informasjon. Skulle du likevel være bekymret for hemmelighetene dine etter å ha mistet P6500, kan du slette innholdet fra en annen telefon eller datamaskin.

P6500 har fått en 3,2 tommer stor, trykkfølsom skjerm og kjører på operativsystemet Windows Mobile 6 Professional.

Kameraet er heller ikke verst. Det tar bilder i 3,2 megapikslers oppløsning, og har autofokus.

Internminnet i P6500 er på 1 GB, noe som holder til en god del bilder, video og annen data. I tillegg finner du to spor for SD-kort. Det er også støtte for SDIO, noe som betyr at du kan legge til funksjonalitet via SD-portene.

P6500 vil ha en pris på rundt 6700 kroner når den havner i butikkhyllene.

Les mer om P6500

Ingen fra LG og Motorola

Ingen av LGs kjente modeller kommer på markedet i februar. Produsenten lover imidlertid at de skal lansere en rekke nye telefoner på Mobile World Congress i Barcelona, og at minst én av disse går rett ut til norske butikker før måneden er omme. LG holder kortene tett til brystet, og vil ikke si noe om hva vi kan vente oss.

Motorola har ikke noen produkter på vei til butikkene i februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder