Foto: Samsung

Samsung U800 Soulb: Slank og sexy metallmobil

For deg som er kresen på design, og gir blanke i resten.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Samsung har fokusert på design når de laget U800 Soulb, og har blant annet slanket telefonen grundig i forhold til storebroren U900 Soul, og nykommeren er rett under en centimeter tykk.

Mye av telefonen er laget i børstet metall, noe som gir en god kvalitetsfølelse. Her er der rett og slett mye god design for pengene.

Dessverre har ikke god design alt å si. Uansett hva du vil ha ut av en mobiltelefon, kommer du nok til å møte ett eller annet irritasjonsmoment. Telefonen feiler nemlig i større eller mindre grad på veldig mange områder.

Dårlig ordbok

De fleste mobileiere sender tekstmeldinger. Her kommer nok en del av dem til å irritere seg over at ordboken er på langt nær så god som i konkurrerende mobilmerker.

Les mer om hvordan ordboken fungerer »

Og dersom du vil deaktivere ordboken, må du gjøre det hver bidige gang du skriver en tekstmelding. Det hjelper ikke at tastene i tillegg er litt i hardeste og trangeste laget.

Talekvaliteten er heller ikke den beste. Motparten får nemlig litt skarp stemme, og det høres ikke helt naturlig ut.

Disse ulempene berører nok de aller fleste som er ute etter en mobiltelefon til daglig bruk. Resten av ulempene går nok an å leve med for de aller fleste.

Ikke noen kamerakonge

Foto: Einar Eriksen / Amobil.no

Kameraet til U800 er absolutt ikke i toppsjiktet, og bildene blir litt kornete og udetaljerte. For en telefon i denne prisklassen som er så tynn, ville vi imidlertid ikke forventet så mye mer.

Bildene blir helt greie om de tas i dagslys og du nedskalerer de en god del, og kan absolutt brukes til å ivareta noen minner selv om du ikke kan ersatte kompaktkameraet med U800.

MP3-spilleren duger fint til en treningsøkt, men lydkvaliteten er ikke god nok for den litt mer kresne. Lydbildet er litt flatt og det er mye bakgrunnsstøy i rolige partier.

Nettleseren er heller ikke noe god. Til enkel surfing på små nettsider og mobiltilpassede sider fungerer den greit, men til surfing på større nettsider duger den ikke.

Ikke bare mørke skyer

På den lyse siden, har U800 en brukervennlig og ryddig meny, greie planleggingsfunksjoner og mye teknologi.

For eksempel har den både super-3G og Edge, slik at du kan surfe i gode hastigheter overalt hvor det er dekning i mobilnettet. Dette setter du spesielt stor pris på om du bruker mobilen som modem til PC-en når du er på farten.

Batterilevetiden er rett under gjennomsnittet, og absolutt noe vi kunne leve med i testperioden. Vi målte den til 4 timer taletid i 3G-nettet.

Det finnes en haug med bedre mobiltelefoner i prisklassen til U800, men de fleste alternativene har en mindre stilfull design.

Noen unntak kan være Nokia 5310 som har en langt bedre MP3-spiller og en lavere pris, eller Sony Ericsson W890i som også er laget i metall. Vil du ha en trykkskjerm på kjøpet, kan du se på LG KF700.

Les hele testen på Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder