HATTRICK: Tre dager, tre sikkerhetsfeil i verdens mest anvendte nettleser; Internet Explorer. Bill Gates gestikulerer på en pressekonferanse i Tyrkia tidligere i år. Foto: EPA

Hattrick i Explorer-feil

(VG Nett) For tredje gang denne denne uken kunngjør Microsoft at en farlig feil er funnet i nettleseren Internet Explorer.

  • Pål Unanue-Zahl

Artikkelen er over 14 år gammel

Denne gangen blir feilen beskrevet som «Meget kritisk» og kan lede til at inntrengere kan kjøre programmer på maskinen uten at en bruker er klar over det. Feilen er oppdaget på systemer med Windows XP, fullt oppdatert, som kjører nettleserne Internet Explorer 6.0 og 7.0 beta. Andre versjoner kan være utsatt, skriver sikkerhetsfirmaet Secunia.

Feilen utnytter Internet Explorers håndtering av webbaserte skjemaer, nærmere bestemt de runde markørfeltene. En inntrenger kan sette inn kode som vil få Internet Explorer til å kjøre uønskede programmer på offerets maskin.

Microsoft har bekreftet at feilen er tilstede og jobber med en oppdatering som skal fikse den. Det kan komme en oppdatering for Windows utenom den normale oppdaterinssyklusen som er på tirsdager.

Ikke glem å lese VG Netts guide til hvordan du beskytter datamaskinen din; klikk her!

Mer om

  1. Data
  2. Datakriminalitet
  3. IT-sikkerhet

Flere artikler

  1. Hackere utnytter Explorer-feil

  2. Massive angrep på Windows

  3. - Oppdater Windows øyeblikkelig

  4. Alvorlig sikkerhetsfeil i Windows

  5. Seks kritiske Windows-feil fikses

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder