Jabra BT8010 kan brukes som vanlig håndfri, så vel som stereo-håndfri (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Hodesettet for både jobb og fritid

Vi har testet Jabras hodesett som kan brukes til både mobilsamtaler og musikklytting.

Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere tester av mobiltilbehør

Jabra BT8010 er et hodesett som er ulikt alt vi har sett tidligere. Det er spesiallaget både for mobilsamtaler og musikk, med en ganske spesiell løsning.

Se flere bilder av BT8010 hos Amobil.no.

BT8010 er først og fremst en vanlig håndfri med mono-lyd, som du henger på det ene øret når du tar mobilsamtaler. Men kobler du til en ekstra del får du full stereolyd for musikklytting. Fokuset er at det skal passe til både jobb og fritid.

Hodesettet er behagelig å ha på ørene, og sjeldent har vi kunnet hatt på oss et hodesett så lenge uten at det blir ubehagelig.

Dessverre er BT8010 ikke spesielt god på å fremstille musikk. Hører du på avansert musikk blir det fort både litt grøtete og skurrete, og musikkopplevelsen er ikke i nærheten av det du får av et ledningsbasert hodesett av et greit kaliber til en mye billigere penge.

BT8010 er et trådløst hodesett, og vi kan under tvil godkjenne den litt labre lydkvaliteten. Hvis det er viktig for deg at hodesettet er trådløs, plasserer BT8010s lydkvalitet seg midt på treet.

For å få stereolyd plugger du til en ekstra øreklokke. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Vi krysser likevel fingrene for at en ny teknologi for trådløse hodesett skal gjøre lydkvaliteten bedre.

Skal du ha trådløst hodesett bør du også se på Samsung SBH-170 som gir en klarere lyd og presenterer et bredere lydbilde. Det koster omtrent det samme som BT8010.

Er det håndfrifunksjonen du er ute etter, anbefaler vi å kjøpe en egen håndfri, og eventuelt et ledningsbasert hodesett i tillegg.

Les den fulle testen av BT8010 hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder