• Joe Bidens kampanje inntar Animal Crossing

  Coronapandemien preger presidentvalget i USA på alle måter. Nå inntar demokratenes presidentkandidat Joe Bidens kampanje spillverden, i håp om å vinne unge stemmer.

  Publisert 03. september, kl. 12:56

 • Gjennom det megapopulære spillet «Animal Crossing: New Horizons», laget av japanske Nintendo, kan du nå skaffe deg kampanjeskilt for Joe Biden (77) og hans visepresidentkandidat Kamala Harris (55).

  Animal Crossing
  Animal Crossing
 • Skiltene kan fås gratis, men det krever at du har selve Nintendo Switch-spillet, som selges for 649 kroner. Skiltene kommer i fire ulike varianter, hvor et av de speiler Bidens allianse med LHBT-miljøet, skriver Kyodo News.

  Biden's campaign expands to "Animal Crossing" game realm
  Biden's campaign expands to "Animal Crossing" game realm
 • Skiltet (eller flere om du ønsker) kan plasseres utenfor ditt virtuelle hus i spilluniverset. De kan minne litt om de klassiske hage-skiltene som er populære i politiske valgkamper i USA.

 • På Twitter blir han både hyllet og kritisert for kampanjegrepet. En bruker kommenterer: «Gitt hvor mange mennesker som spiller Animal Crossing, så er dette en god idé», mens andre mener at det ikke hjelper å bruke et barnespill til å promotere kampanjen.

 • – Animal Crossing er en dynamisk, mangfoldig og mektig plattform som forener ulike samfunn fra hele verden sammen, uttaler Christian Tom, en av Bidens ansvarlige for digitale kampanjer, ifølge Kyodo News.

 • Det er riktignok ikke første gang demokratene forsøker seg i spillverden. I 2016 holdt Hillary Clintons kampanje et arrangement gjennom appspillet «Pokémon Go».

Artikkelen er over ett år gammel

Mer om

 1. Spill
 2. Joe Biden
 3. Nintendo Switch
 4. New Horizons
 5. Kamala Harris
 6. Nintendo
 7. LHBT

Flere artikler

 1. Forfatter om «Atlantic Crossing»: – NRKs troverdighet står på spill

 2. Fra Hillary Clinton til Donald Trump: – Han har fått til mye

 3. Michelle Obama om Donald Trump: – Han har åpenbart tatt seg vann over hodet

 4. Blir første kvinnelige guvernør i statens 233 år lange historie

 5. Tar grep før nattens debatt: Skilles med pleksiglass