SCANNER: Denne mobilen fra HTC får muligheten til å kjøre et produktsøk ved å lese inn strekkoden. Foto: HTC

Superlett varesøk på Google-mobilen

(VG Nett) Mobilen som snart kommer til Norge gir mulighet for kjapp info om produkter

  • Pål Unanue-Zahl

Artikkelen er over 11 år gammel

Googles system for mobiltelefoner, Android, har lenge hatt muligheten til å avlese strekkoder med det innebygde kameraet. Nå settes funksjonen til livs med hjelp fra Googles søkemotor. Der ligger det allerede informasjon om tusenvis av produkter som alle kan identifiseres med strekkoden.

Les også:HTC først i Norge med Google-mobilen

Android-brukere får nå en egen knapp på Googles nettside, den dukker bare opp dersom man bruker en mobiltelefon som støttes av Google. Ved å trykke på knappen tar mobilen et bilde av strekkode, som oversettes til et nummer. Nummeret representerer en vare, og brukes til å søke i Googles spesialsøkemotor for produkter kalt Google Product Search.

Leserne diskuterer:Hvilken mobiltelefon har du?

Slik kan et vell av informasjon hentes ut om produktet, mens man står i butikken og titter. Ett klikk, og produktsøket kan fortelle deg om finnes i nærheten, om det er billigere på nett og hvilke alternative produkter som tilsvarer det du har i hånden.

Ideen med å bruke et kamera som en strekkodeleser er ikke ny. Et program for Apples Macintosh-maskiner har i flere år brukt det innebygde webkameraet til å lese inn strekkoder.

Programmet, kalt Delicious Library, brukes til å organisere bok- CD- og DVD-samlinger. Ved å holde for eksempel en boks strekkode opp mot webkameraet vil strekkoden leses og informasjon om boken hentes ned fra nettsider som Amazon.com.

Også på Googles egen mobil har de fått konkurranse. Et lite knippe programmer har allerede benyttet sjansen til å lage strekkodelesere. Disse er derimot ikke knyttet opp mot Googles enorme database av produkter, men andre nettsteder.

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Android-app finner beste pris

  2. Nå skal Google innta TV

  3. Prøv ukens smarteste mobiltriks

  4. Mer multimedia på Google-mobilen

  5. Samsung lanserer åpent mobil-operativsystem

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder