FIKK MED UTDELINGEN: Apple-sjef Steve Jobs var i Oslo og overvar utdelingen av Nobels fredspris, som gikk til styremedlem Al Gore i Apple. Foto: Markus Aarstad

Steve Jobs i Telenor-samtaler: - iPhone-samtaler utsatt i Norge

(VG Nett) Hva gjør Apple-sjef Steve Jobs i Oslo, bortsett fra å være på Nobel-utdelingen?

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Når en IT-personlighet som Apple-sjefen Steve Jobs dukker opp i Oslo, begynner ryktene å svirre. Er han kun for å se at styremedlem i Apple Al Gore mottar Nobels fredspris, eller ligger det mer bak Oslo-besøket?

Apple har nylig lansert den svært omtalte mobiltelefonen iPhone i Europa, og Norge står for tur. I tradisjonell amerikansk stil, vil Apple kun selge mobilene i samarbeid med en spesifikk leverandør.
Det krever lange forhandlinger med mobilleverandører i hvert enkelt land, og i Norge er Telenor og NetCom regnet som de mest sannsynlige forselgerne av iPhone.

- I forhandlinger

Hos Telenor bekreftes det at forhandlingene rundt mobilen fortsetter.

- Vi har vært i kontakt med kretsen rundt Steve Jobs, og blitt enige om at samtalene utsettes over julen, sier pressetalsmann i Telenor Atle Lessum til VG Nett.

Han antyder også at Apple ønsker å fokusere på iPhone lansert i Tyskland, Storbritannia og Frankrike foreløpig og at Apple vurderer flere varianter av iPhone til en eventuell Norges-lansering.

Det kan kanskje bety at telefonen kommer med 3G i Norge.

Stor hype

Iphone ble lansert under Apples mediesirkus Macworld i januar, etter årevis med spekulasjoner om det i hele tatt kom en telefon fra datafirmaet.
Mobilen kom i salg i sommer og på få måneder solgte Apple unna mer enn en million mobiler.
Mobilen har høstet ros for sitt intuitive menysystem og en nettleser som ikke begrenser brukeren til WAP- og mobile nettsider.

Kritikerne av mobilen har på sin side pekt mot et svært lukket økosystem på mobilen, der Apple aktivt jobber med å låse ute de som ønsker å legge til sine egne programmer.

Inntil februar 2008 er det stengt for egne programmer på iPhone, først da åpner slusene for programmerere utenfor Apples system.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder