RAMMET: Nokia N70 er en av modellene som er rammet av tilbakekallingen. Foto: Pål Unanue-Zahl

Nokia advarer om 46 millioner batterier

(VG Nett) Det er ikke snakk om liten skala når Nokia utsteder advarsel om batterier til flere mobilmodeller.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Det er batterier av modellen BL-5C som kan overopphetes og utgjøre en fare, melder Nokia i en pressemelding. I denne serien er det produsert over 300 millioner batterier, av flere forskjellige fabrikanter.

Nærmere bestemt er det batteriene fra produsenten Matsushita, i Norge kjent som Panasonic, som er inkludert i advarselen. Batteriene fra Matsushita utgjør 46 millioner av de i BL-5C-serien.

Overfor VG Nett understreker en talsmann for Nokia at det ikke dreier seg om en pålagt tilbakekalling i regi av myndighetene, men snarere et varsel til de eierne som innehar batteriene.

Ifølge pressemeldingen har over hundre tilfeller av overoppheting blitt rapportert over hele verden, men ingen skader skal ha skjedd som en følge av overopphetingen.

Moderne batterier man finner i de fleste bærbare dingser fikk i fjor søkelyset rettet mot seg etter en enorm tilbakekalling fra Sony. Batterier i en rekke datamaskiner viste seg å overopphete og også antenne som følge av en produksjonsfeil.

Nokia har ikke omtalt hva som er årsaken til overopphetingen i batteriene. Kunder av Nokia med et batteri inkludert i tilbakekallingen vil få batteriene erstattet, og Nokia har satt opp en egen nettside der de gir informasjon om tilbakekallingen.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider.)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder