Zen Stone Plus er en liten mp3-spiller med skjerm som du ikke trenger blakke deg på. (Foto: Creative)

Test: Creative Zen Stone Plus: Knøttliten mp3-spiller med mye plass

Zen Stone Plus er billig, har plass til 1000 sanger og er kanskje julegaven du leter etter.

Johan Mangseth (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere mp3-spillertester

Dersom du vil ha en billig mp3-spiller med litt funksjoner, er det vanskelig å overse Creative Zen Stone Plus. For en femhundrelapp får du en spiller som lagrer rundt 500 låter.

Mp3-spilleren har skjerm, i motsetning til den enda billigere lillebroren Zen Stone.

God lyd

Selv om de medfølgende ørepluggene til Zen Stone Plus leveres i matchende farge, gjør de ikke annet enn å skuffe. Ørepluggene leverer rett og slett elendig lyd. Plugger du inn et bedre hodesett blir du derimot positivt overrasket.

Lydkvaliteten i Zen Stone Plus er god. Lydbildet oppleves som luftig, presist og godt balansert. De dype tonene blir kanskje først litt for anonymt for enkelte, men dette kan du justere i equalizeren.

Designen til Zen Stone Plus er basert på avrundede former. Skjermen er helt rund, og spilleren har ingen skarpe kanter. Tastehjulet på fremsiden brukes til å styre musikken.

Spilleren kommer også i flere farger.

Se flere bilder av Zen Stone Plus

Å overføre filer til og fra Zen Stone Plus er enkelt. Du trenger ingen egen programvare, siden spilleren dukker opp som en helt vanlig harddisk. Dette fungerer med både Microsoft Windows, Apple MacOS og Linux-løsninger.

Treg menystyring

En av de største hakene ved Zen Stone Plus er brukervennligheten - menyene er for trege, og den kan ikke liste låtene.

Vi er også skuffet over det svake batteriet, som kun presterte 8 timer med musikk. Dette er godt under gjennomsnittet for dagens bærbare musikkspillere.

Disse to faktorene, samt det dårlige medfølgende hodesettet, gjør at Zen Stone Plus ikke overstiger terningkast fire. Likevel gir spilleren grei lyd dersom du har et skikkelig hodesett, den rommer mye musikk og koster ikke spesielt mye.

Den tøffeste konkurrenten er muligens SanDisks nokså likt spesifiserte Sansa Clip med 2 GB minne til rundt 400 kroner.

Et godt alternativ er Samsung U3, som er en svært vellykket spiller. Denne har RDS-radio og innebygget USB-kontakt. Men du må også betale litt ekstra for dette - 700 eller 900 kroner for versjonen med henholdsvis 2 og 4 GB minne.

Les hele testen av Zen Stone Plus hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder