Lurer du om du har S60 på mobilen din? Denne tasten er et sikkert bevis.

12 nyttige mobilprogrammer

Smarttelefonen din er ikke helt komplett før du har installert ekstraprogrammer.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 12 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Dagens smarttelefoner er som datamaskiner. De fungerer greit ut av boksen, men om du virkelig skal få glede av dem er du nødt til å installere ekstra programmer.

Det finnes en hel jungel av programmer, så det er ikke alltid like lett å orientere seg. Derfor har vi satt sammen denne listen med programmer som kan være nyttige eller morsomme å ha.

Denne gangen har vi tatt for oss telefoner med S60. Dette er det mest vanlige operativsystemet for smarttelefoner, og brukes blant annet av Nokia, Samsung og LG.

Les også: Slik kommer du igang med S60-mobilen din

Se værmeldingen

Handy Weather lar deg se værvarselet rett på mobilen.

Epocware Handy Weather

Programmet gir deg værmelding som skjermbeskytter slik at du alltid vet om du bør ta med deg paraplyen eller om du må måke fram bilen før du skal på jobb.

Programmet gir deg både værmeldingen for i dag og de fem nærmeste dagene.

Med Quickoffice kan du redigere vanlige Office-dokumenter.

Rediger Office-dokumenter
Quickoffice

Dersom du har interesse av å ta jobben din med deg på bussen, på toget, på flyet eller andre steder, bør du ha deg Quickoffice. Det er et program som kan vise og redigere vanlige Microsoft Office-filer som Word, Excel og PowerPoint.

I telefoner med S60 finner du en ferdiginstallert versjon av dette kontorprogrammet, men med denne versjonen kan du bare lese Office-filer - ikke opprette og redigere.

Med Profimail kan du skille mellom e-postkontoer på en enkel måte.

Superavansert e-post på mobilen
Profimail

Har du flere e-postadresser, kan det være greit med en e-postleser du kan bruke til alle sammen på én gang på en enkel måte. Det kan du med ProfiMail. Denne e-postleseren er superavansert, og har mange av de samme funksjonene som du finner i PC-ens e-postleser.

Få navn på musikken du hører på
Shazam Track ID

Sony Ericssons egen TrackID-tjeneste har nå blitt kopiert, slik at også vi andre kan få glede av funksjonen. Med Shazam Track iD får du vite navnet på sangene du hører rundt deg, enten de kommer fra TV-en, radioen eller stereoanlegget. Bare trykk på en knapp, så tar telefonen opp et lydklipp, og ti sekunder senere har du navnet på sangen, artisten, albumet og utgivelsesdatoen på skjermen.

Les mer om Track ID

World Mate gir deg en rekke verktøy til reisen.

Reiseguide på mobilen
World Mate

Dersom du er mye ute og reiser kan World Mate være et hendig program å ha i lomma. Dette har i lang tid vært et av de bestselgende programmene for S60-telefoner.

Programmet gir deg oppdatert informasjon om flyplanene til de fleste flyselskapene, en oppdatert værmelding, klokkeslett for hele verden, valutakalkulator, kart og en rekke andre hendige funksjoner som kan være greie å ha når du er ute og reiser.

Map24 lar deg navigere uten GPS.

Planlegg kjøreturen
Map24

Du trenger ikke GPS for å finne frem. Programmet Map24 lar deg se på kart og planlegge ruter uten GPS-tilgang. Interessepunkter som resturanter, hotell, kino og lignende markeres automatisk på kartet.

Spill TV-spill fra 80-tallet
Nintendo-Emulator

Hvem savner vel ikke den 8-bits Nintendoen som sto i TV-stua i for rundt 16 år siden? Nå kan du spille de gamle Nintendo-spillene på mobilen din ved hjelp av Vampent Nintendo-emulator.

Les mer om mobilspill på mobilen

Handy Taskman lar deg kjøre flere oppgaver samtidig på en enkel måte.

En bedre oppgavebehandler
Epocware Handy Taskman

Handy Taskman er en mer avansert oppgavebehandler for S60-telefoner enn den som er innebygget i telefonen. Du kan for eksempel søke i de programmene som er på telefonen, se hvilke programmer du har brukt sist eller følge med på hvor mye minne som er ledig på telefonen din.

Med Handy Taskman får du også bedre tilgang til mappene på telefonen din, og det kan være nødvendig for å fjerne enkelte mobilvirus.

Les mer om mobilvirus

Mange er avhengige av automatisk tastelås, som ikke finnes orginalt på S60-telefoner.

Automatisk tastelås
Epocware Handy Keylock

Lei av å ringe fra lomma? Handy Keylock sørger for at tastaturet på mobilen din låser seg selv etter en stund. Du kan selv velge hvor lang tid det skal ta.

Seks nyttige programmer i ett
Epocware Handy Tools

Handy Tools gir deg en full programpakke med det meste du trenger.

Handy Tools gir deg en rekke hendige programmer i én og samme pakke.

I denne pakken finner du følgende programmer: Handy Safe, Handy Clock, Handy Weather, Handy Expense, Handy Taskman og Handy Converter.

Din egen sentralborddame
Webgate Advanced Call Manager

Dette programmet gjør fungerer som et sentralbord i telefonen din. Du kan for eksempel velge å avvise skjulte nummre, også kjent som telefonselgere, du kan la sjefen komme til et opptattsignal, og du kan la din bedre halvdel komme til en ekstra hyggelig telefonsvarer om du ikke tar telefonen.

Si farvel til SMS-spam
Webgate Advanced SMS Manager

Webgate har også laget et program som håndterer tekstmeldingene dine. Her kan du blokkere ute telefonnumre eller innhold, slik at du slipper å se for eksempel tekstmeldinger med reklame. Da tikker SMS-ene inn uten at du merker det, og havner i en egen spam-innboks.

Du bør være obs på at enkelte tjenestemeldinger koster penger å motta, og for å slippe å betale dette må du si det opp på vanlig måte.

Du kan lese mer om hvordan du laster ned programmene hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder