Foto: Audun M. Solheim / Amobil.no

Test av mobiltelefon: Nokia N85: Mobilen som skrangler

N85 er en god spillmobil, stappet med teknologi. Men den er også skikkelig dårlig bygget.

  • Audun M. Solheim (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Å hoppe etter Wirkola er ingen lett oppgave. Nykommeren Nokia N85 slipper heldigvis dette, for forgjengeren N81 var nemlig det vi kan kalle en flopp.

Som forgjengeren er N85 en spilltelefon i skyveformat. Spillsatsingen til Nokia heter fortsatt N-gage, og det er under dette ikonet i menyen du finner spillene på N85.

Både grafikk og underholdningsfaktor er på topp, og spillene i seg selv er intet mindre enn glitrende. Det følger med 15 spill når du kjøper en N85, riktignok kun prøveversjoner. Du får med lisens for å gjøre om ett av disse spillene til fullversjon.

Se flere bilder av N85 hos Amobil.no»

Skrangle-Petter

N85 gir et solid førsteinntrykk med blanke flater og en vekt over gjennomsnittet. Dette inntrykket taper seg dessverre fort. N85 er ikke spesielt godt sammenskrudd, og vibreringen er et kapittel for seg hva gjelder skrangle-lyder.

Menytastene ligger på samme nivå, og reagerer dårlig på tastetrykk. Når du først har klart å trykke, bør du ha god tid. N85 er nemlig nokså treg i oppfatningen, og henger litt etter når du blar i menyene.

Positive sider

Det er heldigvis ikke bare sorgen med N85. Blant annet har den en stor og skarp OLED-skjerm, som er i sitt ess når den får vise bilder, video eller spill.

N85 er en smarttelefon med S60-menyene til Nokia, noe som gjør den velegnet til mer avanserte oppgaver som å vise dokumenter og synkronisere e-post og kalender. Plattformen gjør også at du kan installere flere programmer på telefonen hvis det er noe du savner.

Smarttelefoner har ofte dårlig batteri, men N85 kan skilte med riktig god batteritid til å være en avansert telefon med stor skjerm.

Foto: Audun M. Solheim / Amobil.no

Funksjonslisten er lang slik seg hør og bør for en telefon til over fire tusen kroner. GPS, Wi-fi, treningsprogram og naturligvis kjapp dataoverføring med super-3G er bare noe av det N85 kan skilte med. Kameraet er også av de bedre, med oppløsning på 5 megapiksler og autofokus.

På lydfronten stiller N85 sterkt. Den har utgang for vanlig mini-jack, og leveres med et minnekort på 8 GB, slik at du har plass til masser av musikk. Er du lei av musikksamlingen din, kan du svitsje over til den innebygde FM-radioen, som også har RDS.

FM-senderen som N85 kan skilte med, er imidlertid en vits, og fungerer ikke i praksis uansett hvor mye godvilje du legger til.

Summa summarum

Hvem passer så N85 for? Skal du ha en snerten skyvetelefon til musikk, er Sony Ericsson W595 et bedre og billigere valg.

Skal du ha det siste og råeste fra Nokia, legger du heller i en tusenlapp ekstra og kjøper N96, som gjør tilnærmet akkurat det samme som N85 og som har dobbelt så stort minne.

N85 er ingen dårlig telefon, men den har noen mangler som gjør det vanskelig å forsvare den forholdsvis solide prisen. Vil du ha en rå spilltelefon, er det allikevel ingen vei utenom N85.

Les hele testen på Amobil.no»

Les også

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Test: Samsung I7110: Mobilen når ikke helt opp

  2. Test Samsung C6625: Råbillig Windows-telefon

  3. Test av Nokia C3-01

  4. Et gufs fra fortiden: Test av Nokia C6

  5. Ikke bare for oldisene: Test av Doro PhoneEasy 615

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder