• Vil forhindre soldat-rekruttering på Twitch

  Tiltaket som foreslås vil hindre det amerikanske forsvaret i å bruke Twitch og andre strømme-plattformer til å rekruttere nye soldater.

  Publisert 23. juli, kl. 19:40

 • Den amerikanske hæren, marinen og flyvåpenet driver alle esportlag og finner potensielle rekrutter via strømmetjenesten Twitch, melder Vice.com.

 • Den amerikanske politikeren Alexandria Ocasio-Cortez ønsker tiltak for å forhindre rekruttering på Twitch eller andre videospill, e-sport eller strømme-plattformer. Hun er imot at militæret i landet bruker penger på å «være til stede» på disse plattformene.

 • – Det er uforsvarlig av Hæren og Sjøforsvaret å rekruttere ungdommer og barn på strømme-plattformer, sa Ocasio-Cortez til Motherboard. Hun legger til:

  – Krig er ikke et spill. Denne praksisen bør stoppes helt, sier hun.

 • Under en nylig direktesending fra det amerikanske sjøforsvaret svarte en av de ansatte på spørsmålet om hvorfor forsvaret velger å direktestrømme videospill.

  – Vi er her for å vise at vi spiller videospill, ikke noe annet. Vi er ikke her for å rekruttere - det er ikke målet med dette, svarte Andrew Crosswhite via Twitchkontoen «AmericasNavy».

 • Et dokument Motherboard har fått tilgang til, viser at dette ikke stemmer. Der står det blant annet om en rekke retningslinjer de ansatte skal forholde seg til når de bruker sosiale medier.

  «Alt vi gjør på sosiale medier skal rettes mot å knytte forbindelser mellom potensielle tjenestegjørende og rekrutterere», skriver Sjøforsvaret i dokumentet.

 • Ocasio-Cortezs forslag om å hindre militær rekruttering på strømmeplattformer ble sendt inn 22. juli. Magasinet Vice skriver at ikke er noen garanti for at Ocasio-Cortezs endring vil overleve den lange politiske prosessen. Neste møte for å diskutere saken er satt til uken 27. juli.

Artikkelen er over ett år gammel

Mer om

Twitch

Sjøforsvaret

Strømmetjenester

Alexandria Ocasio-Cortez

Sport

USA

Spill

Flere artikler

 1. Bidens radikale utfordrere

 2. Jakter minoritetsvelgere: – Ikke det konservative «Spice Girls»

 3. Nettet snører seg rundt Trump

 4. Forsvarsmøte forsøkt kapret på Facebook

 5. Pluss content

  Krigen om sannheten