Cresyn HP700 er et stort hodesett. Foto: Marius Valle

Digre hodetelefoner med god lyd

Cresyn CS-HP700 er hodesettet for deg som elsker å høre på musikk i time etter time.

  • Marius Valle (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Hvis du liker å høre på musikk over flere timer, duger som oftest ikke øreplugger eller små og hendige hodesett i lengden. De kan nemlig fort gjøre at du får vondt i eller på øret etter en stund.

Da kan det lønne seg å satse på et hodesett som ligger utenfor selve øret.

Cresyn CS-HP700 er et slikt hodesett. Dette har store øreklokker som gjør at ikke selve øret belastes under bruk. Resten av hodesettet er også ganske massivt, så det ser nesten ut til at du har hørselsvern på hodet når du tar det på.

Se flere bilder av HP700 hos Amobil.no»

Stor kjempe

HP700 er et stort og tungt hodesett med store øreklokker som stenger lyden fra omgivelsen ute. Dette gjør at du ikke trenger å ha lyden så høyt for å tre inn i din egen verden av musikk.

Det er imidlertid to ting som taler imot HP700. For det første er hodesettet rett og slett for stort til at det er praktisk å ha med seg. Skal du ta det av deg trenger du en sekk å oppbevare det i. Du kan selvsagt la det henge rundt halsen når du ikke bruker det, men det er såpass stort at det er i veien.

For det andre er det ikke uten videre egnet til bruk sammen med MP3-spillere eller musikkmobiler flest, med mindre du kobler en forsterker mellom hodesettet og spilleren. Noen spillere klarer å gi høy nok lyd, men vi opplever at forsterkeren i de fleste MP3-spillere ikke klarer å drive de store høyttalerne skikkelig. Spesielt merkes dette når vi spiller høyt.

Kompis med PC

Digert beist i sammenligning med andre hodesett.

Kobler du HP700 til en PC eller annen lydkilde utstyrt med en litt kraftigere forsterker blir historien en helt annen. Da har hodesettet riktig så god lyd, og er behagelig å høre på i time etter time, uansett hva slags musikk du hører på. Det er god trøkk i bassen, uten at den ødelegger resten av lydspekteret.

Det er også behagelig å ha på seg, siden øreklokkene er store og hviler på hodet, og ikke ørene. I tillegg er det en selvjusterende bøyle over hodet som er med på å holde det oppe. Og det trengs, for HP700 veier intet mindre enn 350 gram.

Alt i alt vil vi si at HP700 mer er en god kompanjong på reiser eller på jobben enn det er et hodesett du bruker når du er ute og går. Skal du ha et godt hodesett uten å betale det hvite ut av øyet bør du prøve dette.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder