Slik ser den oppdaterte Zen Stone med høyttaler ut. (Foto: Simen Willgohs / Amobil)

Test: Creative Zen Stone (Plus): Knøttliten «ghetto blaster»

Hva i all verden? En knøttliten mp3-spiller med høyttaler?

Simen J. Willgohs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiMP3-spiller - tester

Hva får du dersom du kloner en Zen Stone med et minianlegg? Svaret er enkelt: Zen Stone med høyttalere.

Når høyttalerne nå er på plass kan du faktisk regne Stone-spillerne som minismå anlegg, perfekt for strandliv eller andre situasjoner der det passer seg å dele musikken med andre.

Se flere bilder av spilleren hos Amobil.no

Tykkere enn før

Den største synlige forskjellen på Stone og Stone Plus er at spillerne er blitt tjukkere. Stone er blitt 1,6 cm tykk mens Stone Plus ligger et beltehakk over med 1,75 cm.

Foruten dette, er høyttaleren den eneste forskjellen fra forgjengerne. I våre tester av forgjengerne synes vi lydkvaliteten er grei hvis du skifter ut hodesettet,

Du kan lese test av Zen Stone eller Zen Stone Plus (med skjerm) hos Amobil.no.

Liten nytteverdi

Hva er egentlig poenget med egne høyttalere på Zen Stone-spillerne? Det er det konkluderende spørsmålet vi sitter igjen med etter å ha testet Zen Stone og Zen Stone Plus med innebygget høyttaler.

Briefe-faktoren er kanskje høy, og høyttaleren kommer godt med om du enten skal glede eller plage omgivelsene dine med musikken din.

Høyttaleren gir kanskje ikke den helt største nytteverdien. (Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no)

Men hva kan man egentlig forvente av noen så små høyttalere? Lyden er ikke spesielt bra og bruksområdene begrenset. Det skal være rimelig stille for å faktisk kunne benytte seg av funksjonen, og dersom du befinner deg i en park eller på en strand er høyttaleren rett og slett for svak til at du hører noe.

Vi syns fortsatt Zen Stone og Zen Stone Plus er gode kjøp - også med høyttaler. Men dersom du ikke er avhengig av å ha høyttaleren innebygget eller ikke nødvendigvis trenger en høyttaler anbefaler vi at du går for den originale varianten. Den er både billigere og mindre.

Les hele testen av Creative Zen Stone »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder