YAARRR, MATEY: Oisann! En ny øy har dukket opp i Google Earth. Foto: Skjermbilde
YAARRR, MATEY: Oisann! En ny øy har dukket opp i Google Earth. Foto: Skjermbilde

Pirater inntar Google Earth

Publisert: Oppdatert: 15.07.06 15:17

Del saken på:

Lenken er kopiert
TEKNOLOGI

(VG Nett) Plutselig dukker en fiktiv øy opp utenfor Bahamas - alt for å promotere en film.

I en promotering med Google, en av de første i sitt slag, lages en falsk øy som publikum kan utforske og finne skjulte «skatter» på.

Reklameinnslaget for filmen «Pirates of the Caribbean. Dead man's chest» legger den fiktive øya til Bahamas, og gir god anledning til å utforske stedene som vises i filmen.

Google Earth er et program som lar brukerne utforske jorden, sett fra verdensrommet og med kart. Et sinnrikt system for utveksling av informasjon knyttet til jordkloden gjør at mennesker kan merke av interessante steder og knytte bilder til kartene.

På den samme måten har filmselskapet Disney Pictures og Google laget en virtuell skattejakt med gull og kister på «øyene» som ligger rett vest for den søvnige (men ekte) byen Savannah på Bahamas.

Privatpersoner over hele jordkloden har bidratt til å legge ut informasjon om turiststeder, interessante reisemål, nærbilder av ting som ser interessant ut og mye mer i systemet.

Men øya dukker ikke opp av seg selv, først etter å la lastet ned en utvidelse av Google Earth dukker den fiktive øya opp.

Denne artikkelen handler om