Her har Samsung gjort det aller meste riktig. (Foto: Samsung)

Test av Samsung I8510 Innov8: Innertier fra Samsung

Denne telefonen leverer på absolutt alle punkter, og har et knallbra kamera.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

Samsung har imponert oss mer enn én gang det siste året, og har i høyeste grad bevist at de fortjener plassen som verdens nest største mobilprodusent. Et av de desiderte høydepunktene i 2008 har vært å teste I8510.

Se flere bilder av I8510

For her er det ikke mye å sette fingeren på. Telefonen trår til med absolutt alt av trådløs mobilteknologi, og gir deg både GPS, super-3G og muligheter for å koble deg opp mot trådløse hjemmenettverk.

Spekteret av nytteverktøy gjør I8510 svært velegnet som jobbtelefon. Samsung har for anledningen lisensiert Nokias S60-grensesnitt, som byr på et vell av gode planleggings- og organiseringsfunksjoner.

Minnekongen

Med 16 GB internminne skal det også godt gjøres å gå tom for plass. Dette er like mye som den romsligste versjonen av Apple Iphone 3G, og holder for eksempel til drøyt 8000 bilder tatt med det integrerte kameraet.

Er dette likevel ikke nok, kan du doble minnekapasiteten ved å kjøpe et minnekort.

Til tross for et smart operativsystem og et bredt utvalg av nyttefunksjoner, presenterer Samsung først og fremst I8510 som en multimedietelefon. Dette er det flere årsaker til.

De fleste har for eksempel fått med seg at telefonen byr på et åtte megapikslers kamera. Nå er det andre ting som er viktigere enn antall megapiksler, og det er tydelig at Samsung har gjort en grundig jobb med alle deler av optikken. Bildene er i særklasse sammenlignet med de fleste andre mobiltelefoner, og resultatet blir bra både i dagslys og mindre egnede lysforhold. Vi tør ikke helt å kåre I8510 til årets kameratelefon helt enda, men at den er én av veldig få soleklare kandidater, det er det ingen tvil om.

God musikkspiller

I8510 leverer også knallbra lyd ved musikk- og videoavspilling. Når vi først snakker om video, er det også verdt å nevne at telefonen kan spille av film i Divx-formatet, og at den gjør dette svært bra. Til tross for en begrenset skjermstørrelse på 2,8 tommer er det slett ikke vondt å se film på telefonen - uten at vi ville prøvd oss på 3-timers-titler.

Kameraet er et av de viktigste elementene i I8510 Innov8. (Foto: Marius S. Eltervåg / Amobil.no)

Telefonen har ellers høy og skarp lyd, faktisk til tider litt vel skarp, lyd i samtaler. Kombinert med god batteritid og evnen til å holde på dekningen selv der det er dårlig signal, gjør dette telefonen velegnet også til de som har tenkt å bruke den til å ringe med - en funksjon som er lett å glemme i innsjøen av andre funksjoner.

I8510 er ikke helt uten alternativer, selv om ingen akkurat nå kan gi deg den samme pakken. Er det antall megapiksler på kameraet, og ikke minst bildekvalitet som gjelder, kan du se nærmere på Sony Ericsson C905, som koster drøyt 1500 kroner mindre. Da må du imidlertid gi opp både Divx-video og proffunksjoner. Er det en profftelefon med mye minne og bra kamera du er ute etter, er det verdt å kikke nærmere på Nokia N85 8 GB, mens HTC Touch HD leverer varene dersom du vil ha trykkskjerm, og en diger en attpåtil.

Men alt i alt er det altså vanskelig å finne svakheter med Samsung I8510 Innov8.

Du kan lese hele testen av I8510 Innov8 hos Amobil »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder