Samsung A826 har god lyd og innebygget Bluetooth. (Foto: Johan Mangseth / Amobil.no)

Test: Sony A826: En ekte Walkman

Romslig MP3-spiller med godlyd.

Walkman er et historisk navn når det gjelder bærbar lyd. Selv om de første produktene nå har veteranstatus, er Walkman-navnet stadig like aktuelt.

  • Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiMP3-spiller - tester

Vi har tatt en titt på MP3-spiller-flaggskipet i Walkman-rekken: A826. Spilleren har en romslig skjerm og stilfull design, så vel som innebygget Bluetooth.

Se flere bilder av A826

Oser av kvalitet

A826 har et stilfullt design med detaljer i aluminium. Forsiden domineres av rene flater og en relativt stor skjerm.

Spilleren er brukervennlige, og menyene er svært lik de du finner på mobiltelefoner. A826 har imidlertid ikke norsk språk.

God lyd

A826 kan skryte av medfølgende øreplugger som danker ut alle konkurrenter, og spilleren leverer svært god lyd.

Lydbildet holder god dybde og høy detaljrikdom gjennom hele registeret. Velbalansert bass og diskant, kombinert med et suverent mellomregister bidrar til en levende og svært god lydopplevelse.

Det er verdt å merke seg at den likevel sliter med å spille på mer krevende entusiasthodesett. Her klarer ikke spilleren å levere høy nok effekt.

33 timer musikk

Våre målinger viser at A826 spiller i 33 timer før batteriet takker for seg. Dette må sies å være svært god batterilevetid. Har du Bluetooth aktivert halveres denne tiden,s og vel så det.

Vi er også fornøyde med visningen av bilder og video. Bildet er skarpt, og fargene naturtro. Skjermen er imidlertid ikke i bredformat, slik at 16:9-filmer får en sort stripe i topp og bunn.

Bluetooth-støtten er kjærkommen, og lar deg spille musikk til trådløse hodesett. Bluetooth er imidlertid det eneste ekstra som er å finne på A826, og vi savner både FM-radio, diktafon og alarmklokke og tidtaker.

Billigere alternativer

A826 stiller i en tøff klasse, med hovedkonkurrenten Creative Zen. For om du klarer deg uten Bluetooth, tilbyr denne støtte for minnekort og FM-radio til en langt bedre pris.

Sandisk Sansa View er også et rimeligere alternativ, med FM-radio og støtte for microSD-kort. Den er imidlertid noe større, og uten Bluetooth.

I samme prisklasse finner vi også Samsung P2, som kan skilte med alt A826 har, i tillegg til blant annet FM-radio og berøringsfølsom skjerm.

A826 kan slite litt med å stå imot konkurransen, særlig med tanke på den relativt høye prislappen. Men ønsker du en spiller med god lyd og Bluetooth er A826 vært å ta med i vurderingen.

Les hele testn av A826 hos Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder