BRUKES FORTSATT: Her er Microsoft-gründer Bill Gates avbildet i forbindelse med lanseringen av Windows XP i 2001. Foto: Ap

Microsoft fikser feil i Windows XP

Trass i at Microsoft nylig sluttet å tilby støtte til Windows XP-brukere, har IT-giganten likevel besluttet å fikse et kritisk sikkerhetshull i søkemotoren Internet Explorer for alle Windows-brukere.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Microsoft bestemte seg for krisereparasjonen etter å ha blitt gjort oppmerksom på feilen fra sikkerhetsfirmaet FireEye som meldte at en sofistikert hackergruppe benyttet seg av sikkerhetshullet til å angripe amerikanske bedrifter.

Det er den første vesentlige trusselen som har kommet etter at Microsoft avsluttet sitt støtteprogram til det 13 år gamle operativsystemet for tre uker siden.

Microsoft sa først at de ikke ville tilby reparasjonen til XP-brukere, men ombestemte seg og sa at alle brukere av Windows får feilen rettet gjennom det automatiske oppdateringssystemet.

Selskapet kom under press da amerikanske og tyske myndigheter anbefalte PC-brukere å bruke andre systemer inntil Microsoft fikset feilen.

Microsoft hadde først bestemt seg for å avslutte støttefunksjonene for Windows XP i 2007, men sikkerhetsfirmaer mente at 15-25 prosent av alle verdens PC-er fortsatt brukte XP-versjonen av Windows.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder