Panasonic GP50 har en svært trykkfølsom skjerm. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Panasonic GP50 har en svært trykkfølsom skjerm. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Test: Panasonic GP50: GPS med gigantisk skjerm

Om bare det største er godt nok, kan vi trygt anbefale Panasonics nye GPS til bilen din.

Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere GPS-tester

Det er ikke hver dag det dukker opp en GPS fra Panasonic på kontoret. Den japanske produsenten har laget navigasjonssystemer i lang tid, men bare av den typen som monteres inn i dashbordet på bilen din.

Strada GP50 er en frittstående GPS fra produsenten. Den festes enkelt i frontvinduet ved hjelp av en medfølgende sugekopp. Den sitter som støpt og du trenger heller ikke bruke tid på å montere den. Her er det bare tut og kjør med andre ord.

Se flere bilder av GP50

I tillegg kan du bruke GPS-en som håndfri. Den kan nemlig koble seg til mobilen din trådløst ved hjelp av Bluetooth, og har en innebygget høyttaler og mikrofon. Taste inn telefonnumre, besvare samtaler og annet kan du gjøre rett på GPS-skjermen.

Akkurat dette fungerer imidlertid ikke optimalt. Lyden hos motparten blir nemlig dårlig, og en vanlig håndfriløsning er bedre.

Les tester av mobiltilbehør

Frisker opp interiøret

GP50 har et ganske genialt utseende. Skjermen er superbred og hele fem tommer stor, og den dekker så å si hele fremsiden av enheten. Dette får GPS-en til å se svært stilfull ut.

I 2D-modus får du ryddige kart som er superenkelt å følge. (Foto: Einar Eriksen)

Utseendet under navigering og i menyene til GP50 overrasker også positivt. Skjermen er skarp og klar, og menyene er svært intuitive og en fryd for øyet. Det hele er både lettforståelig, ryddig og oversiktlig.

Å taste inn en rute er like enkelt som hos andre GPS-produsenter. Tastaturet er standard i qwerty-format slik som du er vant med fra PC-en.

Det er heller ikke noe problem å navigere til interessepunkter, som bensinstasjoner, hoteller, parkeringsplasser, teater, kirker, sykehus og andre severdigheter som kan være greit å finne frem til når du er i en ukjent by.

Den ryddige visningen på skjermen og den klare og tydelige stemmen gjør det enkelt å følge GPS-ens anvisninger.

Litt tregt til tider

Av og til er imidlertid GP50 litt treg, og henger litt når du skriver adresser eller blar i kart.

Alt i alt synes vi Panasonic GP50 er en meget god GPS. Den har en gigantisk skjerm som bidrar til å gjøre alt svært oversiktlig.

Vil du ha en GPS som er litt raskere, bør du se på TomTom Go 720 eller Mio C520. Vil du spare litt mer penger til julehandelen, kan du se på TomTom One som både er billig og bra navigator uten overflødige funksjoner.

Du kan lese hele testen av Panasonic GP50 hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder