HACKET: Hackerangrepet mot IT-selskapet Yahoo i 2013 kan ha rammet én milliard brukere. Foto: å© Denis Balibouse / Reuters Reuters

Yahoo hacket – én milliard brukere rammet

Data fra én milliard brukere kan være på avveie etter at IT-selskapet Yahoo ble utsatt for et hackerangrep.

  • Irene Rønold

Artikkelen er over tre år gammel

Selskapet bekrefter at så mange som en milliard kontoer ble hacket for to år siden. Angrepet skal ha funnet sted i august 2013, ifølge AP.

– Yahoo mener en uautorisert tredjepart i august 2013 stjal informasjon knyttet til mer enn en milliard brukerkontoer, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Angrepet er trolig det største tyveriet av personlige data noensinne, skriver Wall Street Journal. Det er ikke klart hvem som skal ha stått bak angrepet.

Ifølge selskapet har dette angrepet ingen forbindelse til hackerangrepet i 2014, som ble kjent i september i år. Den gangen ble 500 millioner brukere rammet.

Den stjålne informasjonen fra de berørte kontoene kan inneholde navn, epostadresser, telefonnumre, bursdagsdatoer, samt sikkerhetsspørsmål og svar. Selskapet tror ikke informasjon om bankkontoer skal være hacket, men det er fare for at passord er stjålet.

Yahoo opplyser at de vil informere brukerne som er rammet av angrepet. De vil bli bedt om å endre passordet sitt, skriver Tech Crunch.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder