WIMP PÅ IPAD: Godt egnet for bruk i sofakroken, ifølge folkene bak den norske musikktjenesten. (Foto: Kirsti Østvang)

Nå kommer Wimp på iPad

Den norske musikkstreamingstjenesten WiMP lanseres på iPad.

 • PC World Kirsti Østvang

Artikkelen er over ni år gammel

MacWorld | ComputerworldPC World | Computerworld

Digitals kunder får i disse dager gratis tilgang til WiMP via TV-abonnementet sitt, og for drøyt en uke siden fikk programmet mulighet for å importere spillelister fra Spotify.

LES OGSÅ: WiMP får Spotify-import

Nå lanseres i tillegg en iPad-versjon av tjenesten. Applikasjonen har vært under utvikling i cirka et halvt år, får Macworld.no opplyst.

- Det er mange som har kommet med ønske om en iPad-versjon av WiMP. Ikke bare fordi Apple-nettbrettet er en gimmick, men fordi folk ser at det representerer et bruksområde, forteller WiMP-sjef Per Einar Dybvik til Macworld.no.

- Vi ser selv at den dekker et behov midt i mellom mobiltelefon-versjonen og PC-versjonen. iPad representerer en annen brukeropplevelse - den har et grensesnitt laget for sofaen. Der mobilversjonen er litt begrenset med tanke på utforsking av ny musikk, er iPad-applikasjonen midt i blinken for nettopp dette, sier Dybvik.

iPad-applikasjonen ligner derfor mye mer på den varianten av WiMP som kommer til Mac eller Windows-PC-er, ifølge Dybvik. Brukergrensesnittet er tilnærmet identisk, og de fleste av de samme funksjonene er også på plass, om enn noe annerledes lagt opp.

Fokuset på redaksjonelt innhold er også mer synlig enn i iPhone- eller Android-versjonen av musikktjenesten. Det gjør at den egner seg bedre til å finne musikk, lage og redigere spillelister, dele musikk med andre enn nettopp mobilutgavene.

Applikasjonen har dessuten støtte for AirPlay, noe som gjør at du kan streame musikken til anlegget ditt over det trådløse nettverket om du for eksempel har en AirPort Express-enhet, en Apple TV eller et høytalersett med støtte for denne teknologien.

Hovedsiden (eller Hjem) i WiMP-appen på iPad: Her har man fått plass til mye mer innhold og funksjoner enn i iPhone- og Android-appen. Skjermdump: WiMP

TEST: Lovende TV 2 Sumo for iPad

Stadig mer for pengene

Macworld.no har prøvekjørt den nye iPad-appen, som skal være klar for nedlasting i App Store nå. Vårt inntrykk av den nye appen er bra - alle de viktige funksjonene er med og brukergrensesnittet like lekkert som programmet du får på datamaskinen.

Vi ser helt klart at appen kan dekke det behovet for å navigere i musikken som mobilversjonen mangler - større skjerm gir selvsagt enda flere muligheter. Redigering av spillelister kan for eksempel være ganske tungvint på iPhone. Her føles det enklere og mer oversiktlig, og noe man fint kan sitte og pusle med i sofakroken. Favoritter, Facebook-integrasjon og offline-avspilling av er også med.

Med sistnevnte kan du altså ta med deg og spille av musikken selv om du ikke har tilgang på internett - ypperlig om du er ute og reiser, eller vil spare inn på bruken av datatrafikk.

At WiMP nå kommer med en iPad-app - og til og med før storkonkurrenten Spotify - er et smart trekk i kampen om streamingkundene. Det finnes ingen musikkstreamingtjenester med egen iPad-app, i hvert fall ikke i Norge, men det er ikke fordi det ikke egner seg for nettbrett. Å ha tilgang til musikken på stadig flere plattformer er noe brukerne absolutt vil ha, nå som CD-ene er i ferd med å pakkes bort i de tusen hjem.

For iPad-brukerne er dette dessuten enda et nytt og nyttig bruksområde for Apple-nettbrettene. Ubegrenset tilgang til musikk på PC-en, mobiltelefon og nettbrett koster cirka 100 kroner i måneden.

LES OGSÅ: Gratis Wimp til Canal Digital-kunder

Hvem sa at albumcoveret var dødt? Skjermdump: WiMP


Hva gjelder Android og nettbrett, så er ikke dette noe som ligger klart, men WiMP sier de har planer om å lage en versjon for denne plattformen i fremtiden. Vi antar at dette blir mer aktuelt når produktene med den nettbrett-tilpassede versjonen av Android (3.0 Honeycomb) slippes i løpet av året.

WiMP er tilgjengelig som en gratis applikasjon på App Store. Den er såkalt universal, det vil si at den samme appen fungerer på både iPhone og iPad. Du må ha et abonnement for å kunne bruke musikktjenesten - dette koster 99 kroner i måneden. Har du gratis-WiMP via Canal Digital, må du oppgradere til Premium-versjonen for bruk på mobile enheter for 49 kroner i måneden.

LES OGSÅ: Google lanserer musikktjeneste

Mer om

 1. Data

Flere artikler

 1. WiMP får Spotify-import

 2. Pluss content

  Guide til din nye musikkhverdag

 3. - Apple lanserer iOS 7 i kveld

 4. Tirsdag åpner Apple Music

 5. Tror på You Tube-konkurrent fra Spotify

Fra andre aviser

 1. Apple Music henter seg inn på sjarmen

  Bergens Tidende
 2. Wimp med Spotify-lister

  Aftenposten
 3. Styr TV-dekoderen med mobilen

  Bergens Tidende
 4. Sony i strupen på Wimp og Spotify

  Bergens Tidende
 5. Wimp kan miste 105.000 kunder

  Bergens Tidende
 6. Styr TV-dekoderen med mobilen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder