DYRE TJENESTER: Hvis du ønsker å få LCD-TV-en kjørt hjem og installert kan kjøpet bli 1000 kroner dyrere enn forventet. Foto: Samsung
DYRE TJENESTER: Hvis du ønsker å få LCD-TV-en kjørt hjem og installert kan kjøpet bli 1000 kroner dyrere enn forventet. Foto: Samsung

Kjøpe billig LCD-TV?: Se opp for skjulte kostnader

TEKNOLOGI

(VG Nett) Skal du kjøpe LCD-TV hos en av de store kjedene bør du se opp for kostnadene ved utkjøring. Prisene varierer veldig.

Publisert: Oppdatert: 29.03.07 14:34

Når man kjøper LCD-TV er det ofte greit å få kjørt TV-en hjem i stedet for å prøve å bære den selv. Skjermene er tunge og store, og hvis den går i bakken er sjansen stor for at den blir ødelagt. De fleste varehusene tilbyr utkjøring av varer og noen kan også installere TV-en i stuen med alle kanalene ferdig programmert.

Store forskjeller

Prisforskjellene er store og kan selvsagt påvirke hvor godt kjøpet er sett i sammenheng med prisen. Trenger du hjelp til å få apparatet hjem bør du droppe installasjonen hvis du klarer å få TV-en på plass der den skal stå selv. Det å søke etter kanaler er en enkel sak på nye fjernsyn. Det er ikke mange tastetrykk som skal til før alle kanalene ligger ferdig programmert, prosessen går nesten av seg selv.
Hvis du dropper installeringen blir prisen som regel mye lavere.

VG Nett har ringt til seks av de store kjedene for å finne ut hva prisene er hos de forskjellige.

De butikkene vi har sjekket er:
- Lefdal
- Elkjøp
- Elprice
- Expert
- Euronics
- Siba

Det er umulig å lage en total oversikt fordi alle butikkene har ulik pris i forhold til hvor man bor og noen av butikkene har forskjellig pris fra butikk til butikk. Det vanligste er at utkjøring koster rundt 400 kroner, men noen er dyrere og bor du for eksempel på Stord tar Elkjøp bare 250 kroner for utkjøring til levering på Stord. Det er derfor viktig at man sjekker prisen før man kjøper, ellers kan man få seg en uhyggelig overraskelse når varen kommer i hus.

Lefdal dyrest

Butikkjeden Lefdal er den som er dyrest på utkjøring og installering i Oslo. Lefdal tar nesten 1000 kroner for tjenesten og da kan TV-en raskt bli dyrere enn man egentlig hadde tenkt. Elkjøp i Oslo tar 695 kroner for samme jobben. Hos Euronics og Expert koster det 800 kroner, mens Elprice kun tilbyr hjemkjøring uten installering til 375 kroner.
Hos Siba koster hjemkjøring 350 kroner, og 450 hvis TV-en er større enn 40 tommer. Siba har ingen installatører som kan hjelpe med å sette fjernsynet på plass og å stille inn kanalene.

Alle prisene gjelder for Oslo og det er store forskjeller i resten av landet. Sjekk derfor hvilke selskaper som kan levere hos deg og hvor mye de tar for tjenesten.

Her kan du lese mer om