Sony Ericsson S500i er en enkel og grei skyvetelefon fra svensk-japanerne. (Foto: Marius Eltervåg / Amobil.no)

En telefon til å ringe med

Pent & enkelt fra Sony Ericsson

Sony Ericsson beviser at det fint går an å lage en bra telefon uten Walkman- eller Cybershotstempel.

Marius S. Eltervåg (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere mobiltester


Skyvetelefonen Sony Ericsson S500i har verken Walkman- eller Cybershotlogoen vi har blitt vant med å se på produsentens telefoner. Den har heller ikke 3G, WiFi eller andre nymotens teknologier.

Se flere bilder av S500i hos Amobil.no.

Mye tyder altså på at telefonen er laget for dem som ikke baserer mobilkjøpet sitt på kameramuligheter, musikkfunksjoner eller surfing på internett.

S500i er ifølge produsenten selv inspirert av naturen, og utseendet har blitt vektlagt deretter. Når telefonen ringer, lyses den opp av en rekke blinkende lys i forskjellige farger, noe som definitivt vekker oppsikt.

Greit bygget

Det er ikke så mye å utsette på byggekvaliteten, og telefonen føles stort sett solid og velkonstruert. Unntaket er skjermen, som sitter så løst at du kan rikke på den med tommelen.

Ellers er S500i både liten og lett, og glir fint ned i de fleste bukselommer.

Skjermen gir et skarpt og fint bilde, og til tross for den beskjedne størrelsen på to tommer egner den seg bra til bildefremvisning.

Brukervennlig

Menyene er både oversiktlige og brukervennlige, så selv de som ikke har brukt Sony Ericsson burde lære seg hvordan ting fungerer rimelig raskt.

Telefonens taster er en smule små, noe som gjør at du fort trykker inn to taster samtidig dersom du har store fingre. Det anbefales derfor at du prøver telefonen i en butikk dersom du er usikker på om tastesettet passer fingrene dine.

Lydkvaliteten under samtaler er god både ved vanlig bruk og med det medfølgende håndfri-settet. Noen konferansetelefon er S500i derimot ikke, ettersom høyttalerfunksjonen fungerer heller dårlig.

Hvis du reiser mye, kan S500i være en fin partner. Den støtter nemlig alle fire GSM-nettene, og kan altså brukes overalt i verden der det finnes GSM-dekning.

Mangler 3G

Skal du bruke telefonen til å surfe på internett med, vil du ikke oppnå den høyeste hastigheten som er mulig i Norge, ettersom den ikke har 3G-støtte.

S500i er ikke ment som noen multimedietelefon, i motsetning til modellene i W- og K-serien. Dette er nok også årsaken til at det ikke følger med minnekort i pakken. Du må altså investere i dette dersom du er interessert i å ha musikk med deg når du er på farten.

Lydkvaliteten under musikkavspilling er helt grei med de medfølgende ørepluggene, og musikkspilleren er også enkel å betjene. Pluss i margen for at musikkspilleren kan kjøre i bakgrunnen mens du bruker andre telefonfunksjoner.

Telefonens kamera er enkelt å betjene og kjapt i avtrekkeren. Dessverre er ikke bildekvaliteten noe særlig å skrive hjem om.

Finnes alternativer

Selv om S500i er en forholdsvis rimelig telefon, finnes det nok av alternativer som byr på mer funksjoner og ekstrautstyr uten at prisen blir høyere. Walkman-telefonen W610i koster det samme som S500i, og da får du både minnekort og bedre musikkmuligheter på kjøpet.

Dersom du liker brukervennlige telefoner med få funksjoner kan du også ta en nærmere titt på Nokias 3110 Classic, som koster drøye tusenlappen mindre enn S500i.

Les den fulle testen av S500i hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder