KLYP TIL DEG FAVORITTENE: Nå blir det lettere å kontrollere nyhetsstrømmen. Foto:Skjermdump/ FACEBOOK,

Facebook gir deg mer kontroll

Med nye verktøy kan du få oppdateringene fra kjæresten,
bestemor og din favorittnettside øverst på Facebook – hvis du vil.

  • Kristine Hellem Aanstad

Forrige uke annonserte mannen bak Facebook, Mark Zuckerberg, at de har laget nye verktøy som gir brukerne mer kontroll over hva man ser i nyhetsstrømmen sin.

­– Nå kan du enkelt bestemme hvilke venner og sider du vil skal komme først på siden sin, og snart kan du finne nye sider du kan koble deg opp mot, skriver Zuckerberg i en Facebook-oppdatering og fortsetter:

– Vårt mål er å hjelpe deg med å komme i kontakt med mennesker og ting du bryr deg om, og dette er et steg i den retningen.

Les også: Ett ord kan gi deg flere Facebook-likes

Man kan dermed bestemme hvem man vil se i nyhetsstrømmen sin – og hvem man ikke er interessert i lengre, og derfor vil avfølge.

Dette er en ny funksjon som alle etter hvert skal få, men nå fungerer det kun på dem som har iOS.

– Dette er i tråd med de endringene Facebook har gjort i det siste med å gi brukerne mer kontroll på hva de ser på Facebook, sier VGs ansvarlige for sosiale medier Øyvind Solstad.

STEG FOR SEG: Gjennom fire nye alternativer kan du få bedre kontroll på hva som dukker opp på nyhetsstrømmen din. Foto:SKJERMDUMP/ FACEBOOK,

Lurer du nå på hvordan dette lar seg gjøre?

Hvis du er på mobil må du trykke på de tre linjene nederst i høyre hjørne.

Bla deg så ned til «Preferanser for nyhetsoppdateringen». På denne siden får du en oversikt over fire ulike alternativer: «Prioriter hvem du vil se først», «Slutt å følge personer for å skjule innleggene deres», «Gjenoppta kontakten med personer du har sluttet å følge» og «Oppdag nye sider».

Trykker man på det første alternativet kommer man til en side hvor Facebook har samlet de personene og sidene du sjekket oftest sist uke, melder New York Times. Det nye nå er at du kan bestemme selv hvem som skal komme øverst på Facebook-siden din.

Så hvis du vil holde deg oppdatert via VG på hva som skjer ute i verden, er det bare å trykke på rundingen med VG – og da blir den markert som favoritt med en stjerne.

Pass på: Advarer mot virus på Facebook

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder