MILLIONER AV SANGER: Med "Comes with music" kan du laste ned millioner av sanger gratis. Foto: Nokia

MILLIONER AV SANGER: Med "Comes with music" kan du laste ned millioner av sanger gratis. Foto: Nokia

Ubegrenset musikknedlasting på mobilen

(VG Nett) Nokias nye stunt for å spise andeler av musikksalget på internett er tjenesten «Nokia comes with music».

Jørgen Lyngvær
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Nokia lanserer tjenesten «Comes with music» som gir deg ett års gratis nedlasting av musikk.

Når du kjøper en ny Nokia-telefon med "Comes with music" får du med ett års abonnement på nedlasting av musikk. Du kan laste ned så mange sanger du vil og du får beholde musikkfilene etter at året er omme.

I første rekke er det plateselskapet Universal Music Group Internastional som har inngått samarbeid med Nokia, men flere av de andre store plateselskapene er i forhandlinger med dem om å tilby musikk fra samme butikk.

Last ned til pc eller mobil

- Det kommer til å bli noen utvalgte telefoner som selges med «Nokia comes with music», sier produktmarkedssjef i Nokia Skandinavia, Oskar Södergren.
- Akkurat hvilke modeller som får «Comes with music» er foreløpig ikke bestemt.

- Med dette abonnementet kan man laste ned all den musikken man måtte ønske i ett år. Etter at året er omme kan man kjøpe musikk via Nokia Music Store, sier Södergren til VG Nett.

- Musikkfilene kommer i WMA-format og har Microsoft kopibeskyttelse. Filene kan overføres til pc og man beholder alle filene etter at abonnementet har opphørt, sier Södergren.

- Man kan også laste musikken rett til pc og deretter overføre sangene til mobiltelefonen, sier Södergren til VG Nett.

Andre halvår 2008

Trolig vil flere telefoner i N-serien få «Comes with music» og mange av disse telefonene har WiFi. I så fall slipper du gå via telenettet og kan laste ned musikk alle steder der det er trådløs internettilkobling uten å betale en krone.

De første telefonene med musikkabonnement kommer for salg i andre halvår av 2008, altså tidligst på sensommeren neste år.

Ubegrenset nedlasting

- Vi er klare for å skape den musikkopplevelsen som folk forteller oss at de er ute etter - all den musikken de ønsker seg i form av ubegrensede nedlastinger til sin mobil og PC, sier Anssi Vanjoki, Executive Vice President og General Manager for Multimedia i Nokia i en pressemelding.

- Om du så du lytter til musikk 24 timer i døgnet, syv dager i uken, skraper du bare i overflaten av all den musikken vi vil gjøre tilgjengelig. «Comes with Music» fullbyrder vår drøm om å gi kundene all den musikken de ønsker, hvor de måtte ønske det, samtidig som at artistene som har skapt musikken belønnes.

Lønnsomt?

Det finnes i dag ingen tjenester på det norske markedet som lar deg laste end ubegrenset musikk. De fleste online musikkbutikkene tar ca 8 kroner for én sang og 80 kroner for et album.

Kjøper du mye musikk vil det trolig lønne seg å ha ubegrenset nedlasting selv om telefonene som kommer med «Comes with music» skulle bli noe dyrere enn andre telefoner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder