Test av Get Box II: Genial mottaker

TEKNOLOGI

Med strøken brukervennlighet, skarp bildekvalitet, stor harddisk og trådløs ruter innebygget, er Get Box II markedets mest komplette TV-boks.

  • Lasse Svendsen (Lyd & Bilde)
Publisert: Oppdatert: 21.09.13 19:14


Kanskje er det den aller beste også. I hvert fall for de som ønsker raskt bredbånd uten å måtte sette opp en egen trådløs ruter i tillegg. For kabel-selskapet Gets nye mottaker, er rene columbi-egget med funksjoner på løpende bånd.

Hvis man har mulighet til å koble seg på Gets fiberbaserte kabel-tv-nett, er nemlig argumentene for å velge Box II mange. Med innebygget, og fremfor alt, stillegående harddisk på 500 GB, kan man ta opp 140 timer med filmer, tv-serier, barne-tv-episoder, sport og naturprogrammer på. Som man kan se siden.

Hva er forbedret

Get-boksen har alt på et sted. Ruteren støtter både 2,4 og 5 GHz nett, og kommer opp som to trådløse nett når man pakker ut, setter opp, og skal koble seg til bredbåndsabonnementet via Box II. Noe som er såre enkelt.

Når Get-boksen dukker opp i wifi-oppsettet på skjermen, er det bare å velge passordet på undersiden av boksen, så er man på nett på sekunder.

Den trådløse ruteren i Box II støtter opp til 200 Mbps netthastigheter over kabel, og Get har da også en rekke bredbåndsabonnenter tilpasset ulike behov, hvor prisene starter på 299 per måned, for 4 Mbps hastighet. Opp til 200 Mbps.

Under testen av det trådløse bredbåndet på mottakeren, fikk vi konsistente ping-verdier (tiden det tar å nå serveren) på 14-15 ms, og nedlastingshastigheter tett på 16 Mbps, mens opplasting lå like over 9 Mbps hele tiden.

Skulle man trenge støtte for raskere trådløs wifi med 802.11ac en gang i fremtiden, er det mulig å koble til en separat ruter med støtte for det.

Kan oppdateres

Brukervennligheten har lenge vært en av Get-boksenes styrker. Den er merkbart bedre i Box II, fordi alt går fortere. Med raskere prosessor og utvidet minne på 2 GB, reagerer den raskere på alt. Get har sakte, men sikkert oppgradert grensesnittet på skjermmenyene, også på filmleietjenesten som etter hvert er blitt ganske bra, med et godt utvalg leiefilm over kabel.

Get-kunder som har både kabel-tv, og bredbånd, kan dessuten bruke Gets apper for smartmobiler og nettbrett, som gjør det mulig å se tv fra Get på iPad-en - trådløst selvsagt.
Vår mening
Straks den er tilkoblet, og bildet er på plass, ser man at bildekvaliteten er svært høy. Umiddelbart virker detaljskarpheten bedre enn på HD PVR, som vi testet side om side på vår referanse-TV - en Philips 60PFL9708.

Om man skal velge Get Box II eller en vanlig HD PVR, avhenger av om man trenger trådløs ruter. Dersom svaret er ja, er valget enkelt. De 360 kr ekstra i året Get Box II koster (pluss 499 kr i etablering), får man igjen for i en raskere, stillegående og mer fleksibel mottaker. Som samtidig er bygget for å kunne oppgraderes i fremtiden, når nye tjenester og programvare blir klar.

Med andre ord, dersom månedsleien og etableringsgebyret ikke avskrekker, er det ikke noe å tenke på. Da skal man ha Get Box II. Markedets mest komplette tv-mottaker.

Les hele testen på lydogbilde.no

Plusser:
* Kompakt og stillegående
* Oversiktlig og rask menynavigering
* Opp til 200 Mbps trådløst bredbånd
* Optisk digital lydutgang
* 500 GB opptakskapasitet

Minuser:
* Støtter ikke 802.11ac wifi-standarden
* Utvendig strømforsyning.

Her kan du lese mer om