Sony Ericsson C905 har det beste kameraet du finner i mobilmarkedet. (Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no)

Test: Sony Ericsson C905: Dette er den nye kamerakongen

Vi har testet den beste kameramobilen du får tak i. Men det koster å være kar.

  • Simen J. Willgohs (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

Sony Ericsson C905 er selskapets nye kameraflaggskip. Telefonen byr på et vell av teknologi, og et høyoppløst kamera. Dette kan være telefonen som igjen gjør Sony Ericsson til den ledende kameramobilprodusenten.

Se flere bilder av C905

Kanonbra mobilkamera

C905 er en stor, tung og dyr modell. Er du imidlertid ute etter en telefon som setter kamera i høysetet, og du ikke lar krav til størrelse, designnormer eller lommebok sette en stopper for det, er C905 riktig valg.

Kameraet har 8,1 megapikslers oppløsning. Dette er i seg selv ikke noen bragd, men telefonen tar rimelig gode bilder. Dersom du bruker det i godt lys utendørs, motivet er stillestående, bildene skal vises på skjerm og ikke beskjæres er det faktisk mer enn godt nok til fotoalbummet.

I alle andre scenarioer er imidlertid fortsatt kompaktkameraet å foretrekke. I tillegg har telefonen de fleste funksjoner som et vanlig kompaktkamera. Vi savner forøvrig også optisk zoom.

Teknologisk sterk

At Sony Ericsson har latt tommestokk og vekt ligge, gjør også at det er plass til mye teknologi i C905. Telefonen er en av få fra Sony Ericsson som både har Wi-fi, super-3G, GPS, firebånds GSM-støtte og Edge.

Dette sammen med et lass av nyttefunksjoner, moromuligheter, og en design som bærer et preg av kvalitet, gjør at C905 fremstår som en av markedets mest ultimate telefoner.

Det er også helt på sin plass å si at C905 er en svært god telefon. Den har god talekvalitet, grei batterilevetid, sliter ikke med dekning, og er kjapp når du skal åpne nye programmer eller skrive meldinger. Dette er noe som ofte forsvinner i stadig lengre spesifikasjonslister og oppramsing av avanserte funksjoner, men som mange brukere ser som viktigst når de skal ha en ny telefon.

Dermed er telefonen fri for svakheter. Ihvertfall nesten.

Det superbe mobilkameraet er helt klart en god grunn til å handle seg en C905. (Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no)

To kompromisser

Men bare nesten. De to største svakhetene er at den er svært dyr, og at den er så stor og tung at den nesten tilsvarer to tynne telefoner.

C905 koster saftige 4500 kroner i skrivende stund, og vil trolig ikke falle i pris med det første. Med en vekt på 136 gram og størrelsen av to tynne telefoner lagt oppå hverandre, sliter C905 med at den ikke appelerer til de som foretrekker det smått.

Menyene er de samme gamle fra Sony Ericsson, uten de mest avanserte funksjonene. (Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no)

Allrounder med flere alternativer

Dersom pris og størrelse er uvesentlig, og kamera og funksjonalitet er viktig, er C905 et smart kjøp for deg med fet lommbok og romslige lommer er C905 også en av de beste allrounder-telefonene tilgjengelig.

Med den prisen er det heller ikke mangel på alternativer. Nokia N82 har ikke like godt kamera, men stiller ellers helt jevnt med C905, og er attpåtil en smarttelefon som egner seg bedre til avansert bruk. LG KU990 er litt i samme posisjon som C905 - avansert, men ingen smarttelefon. Denne har også trykkskjerm og suveren videofunksjon, men noe sløvere kamera. Ellers er det også smart å vente og se på LG KC910 Renoir som er rett rundt hjørnet, samt Samsung Innov8. Begge utfordrer C905 på kameraet.

Du kan lese hele testen av C905 hos Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder