Forgjenger og oppfølger: LG KU 990 (t.h.) og KC910 (t.v.) Foto: Simen Willgohs / Amobil.no

Test: LG KC910 Renoir - fantastisk mobil med kjedelige feil

Det nye flaggskipet til LG kan konkurrere mot de beste, men svikter på kritiske områder.

  • Simen J. Willgohs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

LGs nye kamerakonge KC910 er uten tvil høvding i egen leir. Dette er den mest avanserte telefonen den koreanske produsenten har sluppet på det norske markedet, og er et fullverdig alternativ for deg på utkikk etter en svært avansert telefon.

Se flere bilder av KC910 hos Amobil.no»

Med i duellen

Det store spørsmålet er hvordan KC910 gjør det på kamerafronten. Her er telefonen nemlig ett av tre alternativer denne høsten som kommer med 8,1 megapikslers oppløsning i kameraet. Selv om vi vet at høyere oppløsning ikke nødvendigvis betyr bedre bilder, gir det en pekepinn på at KC910 har det meste som er mulig å få på en kameratelefon i dag.

Og her imponerer KC910. Bildekvaliteten står opp til det Sony Ericsson C905 presterer og vel så det, og funksjonene KC910 tilbyr er tilnærmet like de du ellers vil få med et enkelt kompaktkamera. Det betyr ikke at bildekvaliteten øker. Du vil alltid få bedre bilder med et ordinært kamera, med mindre det er optimale lysforhold og motivet er noenlunde stillestående.

Videofunksjonaliteten derimot er markedets beste, uten tvil. Muligheten til å ta video i sakte/rask modus, at telefonen faktisk tar opp med en bildefrekvens på 30 bilder sekundet, og kvaliteten avgjør.

Det eneste vi er noe misfornøyd, er den tungvinte søkeren.

Smarte og nytenkende menyer

Skrivebordet med tillagte widgets. Foto: Simen Willgohs / Amobil.no

Ellers er KC910 litt av et fyrverkeri av en telefon. Menyene er svært smart lagt opp, og LG kombinerer godt kravet til flere funksjoner med logikk og enkelhet. Widget-funksjonene gjør telefonen enda mer lettbrukt, og LG har utviklet disse såpass at de overgår tilsvarende løsninger på Samsung og Apple. Men du kan ikke legge inn nye widgeter selv.

KC910 er også en røver på multimedia, med spesifikk støtte for filmer i Divx-format i tillegg til alt det ordinære av film- og musikkformater. Vi syns MP3-spilleren imponerer mye på lydsiden, mye takket være Dolby Mobile-funksjonaliteten som gir større basstrøkk og tettere lydbilde. Men den er til gjengjeld ulidelig treg når det kommer til å laste inn filer og spor fra minnekortet, noe telefonen insisterer på å gjøre hver gang du starter spilleren. For andre telefoner er dette vanlig kun når setter inn nytt minnekort.

Men det er også mye negativt å si om KC910. LG har nemlig forsømt en del viktige felt på KC910, deriblant skjerm, minne og batteri.

Svak skjerm

Pekepennen kommer med eget etui du kan feste til telefonen. Foto: Simen Willgohs / Amobil.no

For mens skjermspesifikasjonene var overlegen på KU990 for ett år siden, er det ikke like imponerende når LG kommer slepende med samme skjerm i dag. Skjermen er stor nok med sine tre tommer, men oppløsningen er for lav.

Å kun ha 190 MB internminne på en såpass avansert telefon er heller ikke særlig imponerende. Til sammenligning har Samsung Innov8 16 GB minne innebygget, samme som Apples Iphone. Med KC910 må du kjøpe nytt minnekort selv - noe som trengs om du skal høre på musikk eller ta mange bilder. Til gjengjeld sparer du penger på på å gjøre dette, siden et minnekort i dag er ganske billig og ett på 16 GB koster knappe 500 kroner, mens Innov8 koster vel 2000 kroner mer.

Batteriet er ikke noe særlig å ta bølgen for. Spesielt taletiden er dårlig, og dersom du snakker en del i telefonen hver dag, må KC910 kobles til strømnettet en gang i døgnet for å holde koken.

Med det kan vi oppsummere KC910 og karakter enkelt: Close, but no cigar.

Mange alternativer

Det tegner det seg tydelig to klare alternativer til KC910 - Sony Ericsson C905 og Samsung Innov8. Ulike som de er: C905 en enkel telefon med mye teknologi, og Innov8 en fullblods smarttelefon, har de et godt kamera til felles. Er du ute etter en telefon som overgår KC910 på multimedia generelt er Samsung Omnia og Apple Iphone 3G aktuell for jobben.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder