HGE-100 er helt genial til treningsøkten. (Foto: Sony Ericsson)

Test: GPS fra Sony Ericsson: Musikk, GPS og håndfri - i ett!

Nå kan endelig Sony Ericsson-eiere få GPS på mobilen.

  • Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Sony Ericsson har aldri lansert en mobil med GPS. Men nå har de lansert noe som kanskje er enda smartere, nemlig den kombinerte GPS-mottakeren og hodesettet HGE-100. Med denne plugget i telefonen kan du både spore deg på kartet, ta samtaler og høre på musikk.

Se flere bilder av HGE-100

Bra til trening

I midten av ledningen til HGE-100 henger selve GPS-mottakeren. På baksiden av denne sitter det en klemme som gjør at du kan feste mottakeren på jakken. For å få kontakt med satelittene, må GPS-mottakeren ha fri sikt mot himmelen, og det er derfor en stor fordel at HGE-100 kan festes på utsiden av jakken.

Om du har en av de 26 kompatible Sony Ericsson-telefonene (se listen til høyre), er det bare å koble HGE-100 til telefonen som et vanlig hodesett.

Har du ikke en Sony Ericsson-mobil? Slik får du GPS som passer alle mobilmerker

Dette gratisprogrammet gir deg full kontroll når du trener. (Foto: Einar Eriksen)

Trenger et program

Du trenger et GPS-program for å bruke HGE-100. Når du plugger inn GPS-en får du automatisk spørsmål om å laste ned dette. Du kan velge mellom et gratis treningsprogram eller et fullt navigasjonsprogram som kan gi deg veibeskrivelse. Sistnevnte koster omtrent 1000 kroner.

Les mer om de forskjellige programmene

HGE-100 gir deg også musikk når du trener. (Foto: Sony Ericsson)

Godlyd på løpeturen

HGE-100 er som nevnt også et musikkhodesett, noe som setter prikken over i-en for treningsøkten.

Lydkvaliteten er helt upåklagelig. Hodesettet gir deg mye og behagelig bass i bunnen og et ryddig lydbilde. Vi kunne ønsket oss bedre lyd til vanlig bruk, men til treningsøktene holder dette i lange baner.

Dersom du krever bedre lydkvalitet, er ikke dette heller noe problem. HGE-100 har nemlig utgang for helt vanlige hodesett med 3,5 millimeters minijack-plugg.

Egne musikktaster på GPS-mottakeren gjør at du slipper å dra mobilen ut av lommen når du vil skifte sang eller stille inn volumet.

At HGE-100 også kan brukes som håndfri skader heller ikke. Når telefonen ringer dempes lyden, og du kan ta samtalen med å trykke på knappen øverst på ledningen. Håndfri-funksjonen fungerer svært bra, og lyden er helt topp både hos deg og hos samtalepartneren din.

Genialt produkt

Alt i alt er HGE-100 et genialt og enkelt produkt, som heller ikke koster skjorta.

HGE-100 kan være den perfekte motivasjonskilden til treningsøktene dine. Den gratis programvaren du laster ned til telefonen kan nemlig hjelpe deg med treningen ved å vise deg ruten din og lengden på denne, samt hvor lang tid du har brukt.

At du også kan bruke et fullverdig navigasjonsprogram, gjør at dingsen også kan hjelpe deg med å finne frem i ukjente byer.

Du kan lese hele testen av HGE-100 hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder