HERRE OG MESTER: Mange har blitt nærmest avhengige av sin BlackBerry, på godt og vondt. Nå kommer to nye modeller til Norge, Curve (t.v.) og 8820. Foto: RIM

Nye BlackBerry-modeller til Norge

(VG Nett) Er du en slave av din BlackBerry? Nå kommer to nye modeller til det norske markedet.

Artikkelen er over 12 år gammel

Kort tid etter at BlackBerry lanserte nye modeller i USA, har de nå kommet til Norge. Ny funksjonalitet i modellene kalt Curve og 8820 er navigasjon med GPS og WiFi (8820) og en mer designpreget og mindre smarttelefon i Curve-modellen.

- Curve er mer «europeisk» i tilsnittet enn de tidligere modellene, forklarer informasjonssjef Tom Bøe i Trigcom til VG Nett. Med det mener Bøe at de har bedre multimediefunksjoner, i tillegg til BlackBerrys kjente funksjon for epost. Curve er også blant de få mobilene i BlackBerrys serier som har kamera, i Curve sitter det et to megapiksel-kamera.

Begge telefonene har fullt tastatur, beregnet på å skrive med begge tomlene.

I USA har BlackBerry blitt et husholdningsnavn etter at de lanserte en mobiltelefon med fokus på epost allerede i 1999. Mobilen ble raskt en slager i forretningsmiljøet og offentlige etater i USA, men drøyde helt til i fjor med å komme til Norge.

De noe spesielle smarttelefonene er kjent for sin evne til å gjøre forretningsfolk nærmest avhengige av telefonens e-postfunksjon. I Norge forhandles telefonene foreløpig av kun en aktør, Trigcom, som også selger abonnementer til BlackBerryene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder