Falske virusadvarsler på VG

Flere lesere har de siste dagene fått falske virusadvarsler når de har sjekket VGs nettsider med mobil.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Oppdatering fredag 20.10: Vi mener vi har lokalisert annonsøren som spredde den falske virusmeldingen og håper problemet er løst. Hvis du opplever at du får slike advarsler etter klokken 12 fredag, ber vi om at du varsler oss via e-post til 2200@vg.no eller våre Facebook-sider.

Legg gjerne ved et skjermbilde og opplys når det skjedde. Vi ønsker også informasjon om hva du trykket på da du fikk virusadvarselen og hva slags telefon du har.

--------------

Hvis du opplever advarsler av denne typen: Gå tilbake i nettleseren, ikke trykk på «fjern trusselen nå» eller lignende oppfordringer. Det dreier seg om et svindelforsøk.

Hvis du trykker deg videre, så får du beskjed om å betale 200 kroner. Ikke gjør det.

Eksempel på svindelnettside.

De falske nettsidene varierer litt i utforming, men typisk vil det være en Google-logo øverst, etterfulgt av beskjeden: «Din er infisert med (5) virus». Det er imidlertid ingen grunn til bekymring. Du kan se helt bort fra advarselen. Nettsiden er falsk.

– VG har iverksatt tiltak og et sikkerhetsteam arbeider med å avdekke hvordan koden injiseres på nettsidene. Det kan skje via tredjepartskode, som benyttes for annonser eller lignende, forteller driftsjef Audun Ytterdal i Schibsted Products & Technology.

Det har vært flere lignende forsøk tidligere hvor troverdigheten til Google, Microsoft og andre store selskaper utnyttes for å spre ondsinnet programvare.

Du bør være skeptisk til alle advarsler som dukker opp tilfeldig under surfing på internett.

Du kan lese mer om sikkerhet på nettet hos tek.no

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder