Nokia 6600 Slide leverer gjennomgående kvalitet. Foto: Marius S. Eltervåg / Amobil.no

Designkupp fra Nokia

Nokia 6600 er en liten designperle som koster en fjerdedel av Nokias luksusmobiler, men gir deg mye mer.

  • Marius S. Eltervåg (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Nokia 6600 Slide er en skyvetelefon i mellomklassen, og byr på et 3,2 megapiksels kamera, 3G og et snertent, minimalistisk design.

Er du blant dem som sikler etter telefoner som 8800 Arte, samtidig som du innser at det finnes mer fornuftige måter å brenne åtte tusenlapper på? Da foreslår vi at du oppsøker nærmeste mobilforretning, og ber om å få holde en 6600 Slide i et par minutter.

Se flere bilder av 6600 hos Amobil.no»

Nydelig håndtverk, Nokia!

Med deksler i stål, en vekt som gjør at du kjenner godt når den ligger i hånden og en avrundet overflate fri for snarveistaster, føles denne telefonen bare helt «riktig». At den er svært solid legger heller ingen demper på kvalitetsfølelen.

Mangelen på snarveistaster har riktignok sine ulemper, og noen vil nok synes at det er litt trangt rundt de øverste nummertastene. Vi kan imidlertid leve med et par offergaver i dette tilfellet, og har ingen problemer med å anbefale denne modellen til de som er ute etter mest mulig kvalitetsfølelse for pengene.

Grei allrounder

6600 Slide leverer heldigvis på andre områder enn design. Du får god lydkvalitet under samtaler, og både kalender og adressebok byr på nok funksjoner til å holde styr på alt fra bursdag til kallenavn.

Les flere mobilstesterher

E-postleseren er også finfin til privat bruk, selv om en 2,2 tommers skjerm og vanlige nummertaster aldri kan måle seg med løsningene du finner i profftelefoner med trykkskjerm og fulltastatur. Vi skulle også gjerne sett raskere internetthastigheter enn det 3G-støtten har å by på.

Foto: Marius Eltervåg / Amobil.no

Telefonen fungerer bra som musikkspiller. Det følger med en overgang til 3,5 mm-utgang, slik at du kan bruke ditt eget hodesett, og lydkvaliteten under musikkavspilling er absolutt godkjent. At minnekapasiteten er på 512 MB med det medfølgende minnekortet, og at du ikke kan plugge hodesett direkte inn i telefonen legger imidlertid en liten demper på telefonens musikkegenskaper.

Labert kamera og svakt batteri

Et av de største ankepunktene med 6600 Slide er batteriet. Med en taletid på rett over tre timer i 3G-nettet er det fort gjort å gå tom for strøm hvis du er borte fra lademulighetene litt for lenge. Du kan heldigvis lade telefonen med USB-kabel, slik at du ikke trenger å drasse med deg en ekstra lader dersom du har laptop med deg.

Dersom du er ute etter en telefon som kan ta over for det vanlige kameraet ditt i nødsituasjoner, er ikke 6600 Slide det beste valget. Bildene blir generelt for dårlige til å brukes i noe fotoalbum.

Alternativene

Dersom du er ute etter mest mulig telefon for pengene, er det alt annet enn manko på alternativer i samme prisklasse. Sony Ericsson W595 er et svært bra valg for deg som bryr deg mest om musikk. Er du ute etter flest mulig funksjoner og teknologi, er Nokias 6220 Navigator et bra alternativ. LG KU990 er også et bra valg i samme prisklasse.

Men er det kvalitetsfølelsen som gjelder, og du greier deg med et labert kamera og et batteri uten muskler, bør du høre 6600 Slide rope i det fjerne.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder