C702 trives godt ved bassengkanten. Foto: Audun M. Solheim

Denne kan du sprute på

Sony Ericssons nye kameratelefon tåler både vannsprut og ørkensand.

Audun M. Solheim (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Skal vi tro dystre klimaspådommer, har vi mer ekstremvær i vente. I så måte er Sony Ericsson C702 den perfekte telefon for jobben.

I motsetning til en vanlig mobiltelefon takler den nemlig både regn og støv uten å mukke. Vi tok sågar med telefonen til India for å teste den i skikkelig monsunregn. C702 klarte brasene, og viste at den er i stand til å takle det været som måtte komme.

Se flere bilder av C702 hos Amobil.no»

Mange av fremtidens funksjoner

De fleste andre robuste telefoner, som Samsung M110 og Sonim XP1, har omtrent vært ribbet til skinnet for funksjonalitet. C702 gjør spådommene til skamme, og stiller spekket med funksjoner.

Kameraet, som forøvrig tar bilder i nokså god kvalitet, har såkalt merking. Dette gjør at du i etterkant kan gå inn på bildene du har knipset med telefonen og få vist på kartet hvor de ble tatt.

En forutsetning for dette er innebygget GPS, noe C702 kan skilte med. Her kan du både se på kartet hvor du befinner deg, og legge opp reiseruter.

GPS-en brukes også sammen med en treningsassistent, som viser hvor langt og hvor fort du beveget deg. I tillegg ser du hvor mange kalorier du forbrenner.

Og det meste av dagens funksjoner

Litt monsunregn er ikke noe problem. Foto: Audun M. Solheim

C702 har de nyeste menyene til Sony Ericsson, som er enkle å bruke. Skjermen er forholdsvis stor, og skarp og fargerik.

Videre kan du bruke telefonen som MP3-spiller og den har også innebygget RDS-radio. Alt du trenger for å bruke disse funksjonene følger forøvrig med i pakken.

Den største svakheten til C702 er tastaturet. Tastene er av det harde slaget, noe som er en bivirkning av at telefonen er mer robust enn andre telefoner.

Tastene er heller ikke spesielt store, slik at det kreves litt tid for å venne seg til tastesettet. Dette gjør at C702 dessverre ikke er så godt egnet for håndverkere med tykke tomler, en gruppe som jo har god bruk for robuste telefoner.

Nesten utenfor konkurranse

Sony Ericsson C702 er mer eller mindre alene på markedet om å være en fullt utstyrt mobiltelefon som også tåler en støyt. Når den i tillegg fungerer godt, er det ikke til å komme bort fra at dette er et godt valg hvis du vil ha en mobil som kan være med deg overalt.

De to argeste konkurrentene heter Samsung M110 og Sonim XP1. Disse tåler vel så mye, men virker som tidlige 90-tallsmobiler sammenlignet med C702. XP1 har for eksempel ikke kamera, og begge telefonene har lavoppløste skjermer og gammeldagse menyer.

Vi kan også nevne Nokia 5500 Sport. Den er riktignok noe mer velutstyrt, men den begynner å bli utdatert i tillegg til at den sliter med en knøttliten skjerm.

For deg som har en aktiv livsstil, eller vil gi inntrykk av at du har det, er Sony Erisson C702 det beste alternativet i handelen i dag.

Les hele testen av C702 hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder