• TikTok slettet 49 millioner videoer

  TikTok sier at videoene som har blitt slettet brøt med deres retningslinjer. Sveip videre for en forklaring.

  Publisert 10. juli, kl. 08:21

 • Rundt en fjerdedel av disse videoene ble slettet fordi de inneholdt nakenhet eller seksuell aktivitet, det skriver selskapet i en ny rapport.

 • I rapporten står det at de 49 millioner videoene ble slettet i perioden fra juli 2019 til desember 2019. Tre prosent av videoene som ble slettet var videoer som inneholdt mobbing og/eller trakassering. Under én prosent ble slettet på grunn av hatefulle ytringer.

 • TikTok er i hardt vær om dagen, mandag fortalte USAs utenriksminister Mike Pompeo at USA ser på mulighetene for å forby den kinesiske appen. Sist uke forbød India TikTok ettersom regjeringen mener at appen videreformidler data og har personvernsproblemer.

 • TikTok, som er eid av firmaet ByteDance, skriver i sin nye rapport at de ikke har mottatt noen forespørsler om dataen sin hverken fra kinesiske regjeringen eller politiet. De skriver også at den kinesiske regjeringen aldri har bedt dem om å slette innhold.

 • Amerikanske myndigheter undersøker nå også om TikTok har overholdt en personvernsavtale fra 2019, som skulle beskytte personvernet til barn under 13 år på TikTok. TikTok sier selv at appen har ekstra sikkerhets- og personvernsfunksjoner for barn i denne alderen.

Artikkelen er over ett år gammel

Flere artikler

 1. TikTok anklages for spionasje av Trump-kampanjen

 2. BBC: TikTok-algoritme fremmet antisemittisk sang

 3. Kilder til New York Times: Microsoft kan kjøpe TikTok i USA

 4. «25 under 25»: Kroppspresset på TikTok må ta slutt!

 5. Henriette K. Kjørmo har to millioner følgere på TikTok: – Det hjalp meg gjennom en vanskelig periode i livet