Sony Ericsson Naite er en enkel og grei mobiltelefon. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Test av Sony Ericcson J105 Naite

Naite er en enkel men god mobiltelefon som i tillegg gir deg full kontroll på Facebook. I tillegg er den miljøvennlig og har en beskjeden prislapp.

  • Silje Gomnæs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

Som et grønnere alternativ for mobilbrukere, har Sony Ericsson laget Naite, en forholdsvis billig mobiltelefon.

Utseendet er spartansk og enkelt, med firkantede knapper og en femveis navigasjonstast i midten. Tastene er veldig gode å trykke på, og har god respons. Baksiden av telefonen er riflet, slik at du får et bedre grep.

Naite har enkle og gode menyer, som de aller fleste mobilbrukere forstår raskt.

Se flere bilder av Naite

Facebook hele tiden

Er du avhengig av Facebook, kan du få oppdateringer på hva venner og bekjente gjør rett i telefonens hvilemodus. Naite har nemlig et eget Facebook-program som du kan ha kjørende i bakgrunnen hele tiden.

Naite har 100 MB internminne, som rekker til rundt 20 sanger eller en hel haug med bilder. Vil du ha mer plass, kan du kjøpe deg et ekstra minnekort.

Miljømobil?

Naite har som nevnt fokus på miljø. Dette innebærer at mye av plasten i telefonen er resirkulert, og at du i tillegg ikke får med bruksanvisningen i pakken. Sistnevnte skal være for å ikke bruke mer papir enn nødvendig.

Forsøket kan imidlertid fremstå som noe feilslått når mobilesken inneholder hele sju små hefter med forskjellig mobilinformasjon.

Til surfing i mobilnettet har Naite både super-3G, 3G og Edge. Telefonen har i tillegg støtte for fire GSM-frekvenser, slik at du kan ringe hjem fra de aller fleste steder i verden.

Vil du ha underholdning, har telefonen både musikkspiller og FM-radio, og i tillegg flere spill. Naite har ikke utgang for 3,5 millimeters lydplugg. Derfor må du enten nøye deg med håndfrisettet som følger med, kjøpe en overgang eller koble til et trådløst hodesett via Bluetooth.

Sony Ericsson Naite har et enkelt og greit tastesett. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Ikke mye til kamera

Kameraet til Naite er dessverre ikke så mye å skryte av. Problemet er dårlig optikk, noe som fører til uskarpe og kornete bilder. Til og med under gode lysforhold utendørs, har kameraet en tendens til å gjøre bildene enten mørkere enn virkeligheten eller med for sterke kontraster.

Alt i alt er vi likevel fornøyde med Naite. Den er god på SMS og har oversiktlige menyer. Den lille Facebook-funksjonen gjør i tillegg at telefonen har noe ikke alle andre Sony Ericsson-telefoner har.

Batteritiden er god, og telefonen har støtte for alle teknologiene i mobilnettet. Vil du høre på musikk, kan du velge mellom din egen musikk og FM-radioen. Utgang for vanlig hodesett finnes imidlertid ikke.

Kameraet i Naite er ikke det beste. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Bortsett fra kameraet, er Naite en god underholder på flere måter. Telefonen kommer med spill og ekstraprogrammer som er både nyttige og underholdende.

Alt i alt er Neite en god telefon for de som vil ha nettopp det. Du får telefonen til en rimelig penge, og den har ikke for mange overflødige funksjoner.

Alternativer

Som alltid finnes det alternativer. Er du villig til å droppe tastene, får du LGs KP500 for en tusenlapp. Er tastene viktige for deg, har Samsung en god telefon for 1500 kroner. Denne heter Innov8, og har i tillegg godt kamera. Sony Ericsson har også et godt alternativ, nemlig musikktelefonen W595. Denne er liten og lett, og koster rundt 1600 kroner.

Du kan lese hele testen av Naite på Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder