Handler du hos rett nettbutikk kan du få to Motorola Razr2 V8 i stedet for én. (Foto: Motorola)

Handler du hos rett nettbutikk kan du få to Motorola Razr2 V8 i stedet for én. (Foto: Motorola)

Nettbutikkene kan flå deg

Du kan raskt bli flådd for flere tusen kroner når du handler ny mobil, viser vår prisundersøkelse.

Silje Gomnæs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Visste du at du kan spare tusenvis av kroner bare på å kjøpe mobiltelefonen din fra riktig nettbutikk? En prisundersøkelse Amobil har utført viser at flere nettbutikker spekulerer i å rovprise mobiltelefoner.

Det verste prisspriket

Det verste eksempelet er Motorolas Razr2 V8. Mens CDON.com tar 2679 kroner for telefonen, skal Mobilland ha svimlende 6202 kroner. Du kan altså kjøpe deg to eksemplarer av Razr2 V8 for det du betaler for én hos Mobilland.

En annen telefon som selges til vidt forskjellige priser er Nokia 8800 Sirocco. Mens du betaler 5609 kroner hos Amentio, krever Movida hele 8395 kroner for den samme telefonen.

Daglig leder i Movida, Vidar Mortensen, begrunner den høye prisen med leverandøravtaler.

- Det kan være at andre butikker bruker andre leverandører med andre priser. Vi har ikke avtale med alle leverandørene i landet, sier han til Amobil.

165 prosent forskjell

Skal du handle deg LGs KE970 Shine, bør du også være forsiktig. Prisforskjellen mellom nettbutikkene er på flere tusen kroner eller nærmere 165 prosent - det største spriket i undersøkelsen.

Også på de mest populære mobiltelefonene er det store prisforskjeller.

Handler du Sony Ericssons P1i i rett butikk, kan du spare like mye.

Denne telefonen har inntil i går vært tilgjengelig til to vidt forskjellige priser hos nettbutikken Amentio. Du kunne få kjøpt telefonen for en konkurransedyktig pris på 3947 kroner, men den første som dukket opp på nettbutikken er den langt drøyere prisen på 6331 kroner.

- Opp til kunden

Ifølge daglig leder i Amentio, Håvard Fuglem, er det ikke Amentios skyld at nettbutikken har flere priser på samme produkt.

- Vi har ca 13 leverandører, hvor alle har hver sin prisliste. Dermed kan flere telefoner av samme type havne i nettbutikken vår, med ulik pris. Det blir derfor opp til kunden å lete fram det billigste alternativet, sier daglig leder i Amentio, Håvard Fuglem.

Det er først og fremst på de dyreste og mest populære telefonene du risikerer å gå på en prissmell. På billigtelefoner er ikke forskjellene så store, og prisen varierer sjelden mer enn 3 - 500 kroner på de modellene vi har sjekket.

Du bør likevel sjekke prisen på flere butikker før du handler julegavene i mobilbutikken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder